1 марта 2022 19:39

Генштаб ВСУ: потери РФ за 5 дней - почти 200 танков и около 850 ББМ

Фото - Depositphotos.com


(Публикуется на языке оригинала)


Російський окупант знизив темпи наступу але все ще продовжує спроби розвити темп наступу на окремих напрямках в наступальній операції проти України.


Триває шоста доба російського воєнного вторгнення проти України.

▪️Колони броньованої техніки російських агресорів уповільнили темпи наступу та мають проблеми з забезпеченням на території України. Війська противника лишені системного підвозу палива та боєприпасів.

▪️Не досягнувши успіху в захопленні обласних центрів Харкова та Чернігова окупанти здійснили обстріли ракетами житлових кварталів зазначених міст.


▪️Крім того, російські окупанти продовжують утримувати в оточенні українські міста Суми, Лебедин та Охтирка, противник здійснює перегрупування з метою продовження наступу у напрямку Києва.


▪️На Донеччині ворожі війська силами 1, 2 АК та підрозділів 8 А за артилерійської підтримки ЗС РФ зосередили зусилля на захопленні українського міста Маріуполь, успіху не мають. Мету виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей не досягнули.


▪️На Таврійському напрямку ворог наявними силами вийшов на рубіж в районах населених пунктів Скадовськ, Гола Пристань, Херсон, Нова Каховка. Після перегрупування продовжує наступ у напрямку Миколаєва.


▪️Відмічено випадки грабежів та мародерства з боку окупантів у районах населених пунктів Буча, Гостомель, Новий Басанів.
Незважаючи на те, що Російська Федерація є державою-учасницею Женевських конвенцій про захист жертв війни, її збройні сили та підтримувані нею терористичні угруповання продовжують систематично та зухвало порушувати норми Міжнародного гуманітарного права в Україні.


▪️Втративши наступальні можливості противник зосередився на оточенні міста Києва.

Станом на 12.00 01.03.2022 орієнтовні втрати озброєння та військової техніки противника ЗС РФ склали:
літаків – 29 од.,
гелікоптерів – 29 од.,
танків ‒ 198 од.,
ББМ ‒ 846 од.,
арт. систем – 77,
засобів ППО – 7 од.,
РСЗВ – 24 од.,
БПЛА – 3 од.,
АТТ – 305 од.,
цистерн з ПММ – 60
кораблів, катерів – 2.