24 ноября 2006 21:19

КДК амнистировал Рыбку, но наказал доктора "Динамо"


Голкіпер київського "Динамо" Олександр Рибка, який за побиття ногами гравця київського ЦСКА Сергія Матюка в матчі першої ліги був дискваліфікований Бюро ПФЛ до закінчення сезону, пропустить лише 10 матчів.

Таке рішення прийняв у п`ятницю Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ. Дискваліфікацію головного тренера ЦСКА Юрія Максимова до закінчення сезону, залишили в силі.

У коментарі сайту "Чемпіон" голова КДК ФФУ Стефан Решко відзначив: "Ми розглянули на засіданні висновки лікарів, комісії лікарні, де він лежав, після гри з "Реалом", де він також лежав зі струсом мозку. У тому числі щире зізнання від самого Рибки і вибачення Матюка. У сукупності цих всіх фактів і було прийнято рішення про 10 матчеву дискваліфікацію Рибки."

Окрім того КДК ФФУ затвердив штраф в 1000 у.о лікарю київського "Динамо" Володимиру Малюті, який дозволив вийти на поле Олександру Рибці раніше зазначеного лікарями терміна.

Отже, Рибка буде відбувати дискваліфікацію за календарем змагань Першої ліги, де він заявлений за "Динамо". Відлік дискваліфікації розпочинається з бюро ПФЛ, яке винесло покарання Рибці, тобто з 14 листопада. Після цього "Динамо-2" провело вже дві гри. Виходить, що Рибці потрібно пропустити ще вісім ігор в Першій лізі і повернення Рибки на поле відбудеться не раніше 21 квітня 2007 року.