10 ноября 2006 22:14

"Карпаты" - "Динамо". Отчет о матче


Чемпіонат Укроїни. Вища лига. Дублери. 14-й тур

“Карпати” (Львів, дубль) – “Динамо” (Київ, дубль) – 0:1 (0:0)
Гол: Мілевський (85)

10 листопада. Львів, стадіон СКА. +2 С. 200 глядачів.

Суддя: Віктор Швецов (Одеса).

Асистенти: Едуард Валенко, Андрій Валенко (обидва – Львів).

Делегат ФФУ: Валерій Онуфер (Ужгород)

“Карпати” (дубль): Мартищук, Сагайдак, Чучман, Процик (Куцяба, 74), Петрівський (Химич, 46), Женюх, Бобилєв (Платон, 45), Бідловський (Фурта, 38), Панас (Шептицький, 87), Мартинюк, Ґолбан (Голодюк, 58).

“Динамо” (дубль): Рева, Пєтковіч, Імедашвілі, Мандзюк (Бутенін, 65), Федорів, Оберемко, Нінковіч, Алієв, Олійник (Кравець, 63), Мілевський, Пєєв.

Попередження: Ґолбан (23), Імедашвілі (32), Панас (35), Мілевський (40), Сагайдак (43), Пєєв (49), Алієв (61), Процик (72), Мартинюк (84).

Гра резервістів “Карпат” та “Динамо” пройшла на важкому полі. Адже погода нині і так вже далеко не футбольна, а тут ще й напередодні на цьому ж стадіоні відбувся поєдинок команд першої ліги ФК “Львів” – “Енергетик” (Бурштин).

На звітний матч гості виставили склад, який на думку багатьох фахівців міг би доволі пристойно грати і в вищій лізі. Тим не менше молоді львів’яни, діями яких вперше керував Роман Толочко, вийшли на поле не лише з бажанням гідно протистояти іменитому супернику, а й з твердим наміром поповнити свій очковий багаж. Одразу зазначимо, що наша команда була близькою до виконання поставленої мети. Але, на жаль, за 5 хвилин до фінального свистка, киянам таки вдалося забити переможний м’яч. Після штрафного удару у виконанні Олександра Алієва кіпер “Карпат” Юрій Мартищук не зумів зафіксувати м’яч і Артем Мілевський, витримавши гросмейстерську паузу, приніс перемогу своїй команді – 1:0. Щоправда, вже за хвилину рахунок міг стати нічийним, але відмінний постріл Руслана Платона зі штрафного удару в ближню дев’ятку в карколомному стрибку відбив досвідчений Віталій Рева.

Заради справедливості необхідно сказати, що такий підсумок є абсолютно справедливим. У другому таймі динамівці мали значну ігрову перевагу і напруга біля воріт господарів постійно зростала. Натомість у першій 45-хвилинці на полі точилася рівна боротьба. При цьому основні події розвивалися між двома штрафними майданчиками, а до загострень біля воріт обох команд справа практично не доходила.

Незважаючи на поразку, резервісти “Карпат” за поєдинок проти “Динамо” докорів не заслуговують. Надто вже великою була різниця у підборі виконавців, які вийшли на поле. Зате в бажанні боротися і в самовіддачі в кожному ігровому епізоді “зелено-білі” нічим не поступалися Мілевському та його партнерам.

Іван ДУПНАК, Інформаційний центр ФК „Карпати”