8 ноября 2006 17:24

Григорий СУРКИС: "Хочу только одного - успеха наших грандов на европейской арене"


Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс відповів на випади головного тренера "Шахтаря" Мірча Луческу, який після матчу з "Динамо" розкритикував те, що біля керма ФФУ та "Динамо" стоять одні й тіж самі люди і, що це пагубно впливає на український футбол.

На семінарі УЄФА з питань безпеки проведення Євро-2012 року, який розпочався у Києві, Суркіс сказав: "Із часів обрання на посаду президента ФФУ я не маю жодного відношення до київського "Динамо". Ми з моїм братом розділили фінансування клубу та ФФУ і в цьому питанні там немає нічого спільного. Я не є акціонером київського "Динамо", але при моєму президентстві та великому тренері Валерію Лобановському "Динамо" сім разів ставало чемпіоном України, а в 1999 році досягло півфіналу Ліги Чемпіонів", - зазначив Суркіс.

Також Григорій Суркіс помітив, що він обраний на посаду президента ФФУ до 2008 року і буде й надалі виконувати свої обов`язки, незважаючи на різні випади. У цьому контексті Суркіс згадав лише критику Луческу, хоча нічого не сказав про інтерв`ю телеканалу "Україна" президента "Шахтаря" Рината Ахметова, де той назвав керування людини під прізвищем Суркіс у "Динамо" і ФФУ "системною проблемою українського футболу". На запитання сайту "Чемпіон" прокоментувати висловлювання Ахметова Суркіс помітив, що вже все сказав по цій темі.

"В останні 4 роки при президентстві у ФФУ Григорія Суркіса, "Шахтар" тричі вигравав чемпіонат України. Якщо головний тренер "Шахтаря" вважає, що незалежно від того хто є президентом ФФУ, його команда має право на монополію чемпіонства, то раніше була монополія в держави на горілку, а терпето такого не має. На сьогоднішній день я як президент ФФУ хочу лише одного - успіху наших двох футбольних грандів в європейському футболі. Але вони сьогодні не гранди, вони гранди лише національного чемпіонату. До 2008 року я буду працювати на посаді президента ФФУ, куди мене законно обрали. За часів мого президентства у ФФУ побудовано 400 футбольних майданчиків, у 92% шкіл проходить урок футболу. Я роблю свою роботу старанно, щоб прославляти свою країну і футбол", - Суркіс.