4 ноября 2006 06:11

Сборная Украины U-18 побеждает в Италии

Учора юнацька збірна команда України U-18 провела другий контрольний матч проти одноліток з Італії, який проходив на одному зі стадіонів Риму і завершився перемогою підопічних Анатолія Бузника та Ігоря Жабченка – 3:2. Нагадаємо, що в першій зустрічі минулого вівторка наша команда розійшлася „сухим” миром з цією ж командою.

Наша команда зібралася після паузи в кілька місяців, також до її складу приєдналось кілька нових гравців, тому тренерський штаб не міг оцінити потенціал кожного зі збірників.

„У першій зустрічі ми діяли обережно, намагаючись перш за все отримати інформацію про футболістів, продемонструвавши при цьому якісний футбол, – сказав прес-службі ФФУ Анатолій Бузник. – Гадаю, нам вдалося і те, і інше, адже позитивний результат останнього контрольного матчу довів, що ми обрали правильну тактику. Але, слід зазначити, що основне завдання юнацьких збірних полягає у підготовці та навчанні футболістів для національної збірної України. Кожен матч повинен підвищувати якість гри футболіста. На думку тренерського штабу, на цих зборах ми впоралися з завданням”.

Матч відбувався таким чином, що обидві команди могли поступитися. Перший тайм відзначався гострими атаками з обох боків, але низка голевих моментів не принесла дивідендів жодній з команд. Лише наприкінці тайму українці завдяки красивому удару зі штрафного Дорошенка пішли на перерву з перевагою у один м’яч. Варто підкреслити, що ціною цього штрафного стала червона картка для суперника – за фол останньої надії проти Міщенка з поля вилучили одного захисника італійців. Український тренерський штаб запропонував суперникам на другий тайм вийти у повному складі, але горді італійці відмовилися.

„Незважаючи на те, що ми у перерві попередили футболістів про те, що господарі усіма силами атакуватимуть і треба бути обережними, початок другої сорокап’ятихвилинки був за італійцями, – продовжив Анатолій Іванович. – Через грубі помилки захисників команди ми пропустили гол уже на 55-й хвилині, хоча за хвилину до цього Міщенко подвоїв рахунок. Ще за дві хвилини Пшеничний скористався виходом один на один і забив третій м’яч. За мить він міг скористатися гострою атакою, але не вдалося перекинути м’яч через воротаря у порожні ворота”.

За словами Анатолія Бузника, цей гол надихнув суперника, і останній увімкнув потужні оберти та, незважаючи на меншість, зміг провести ще один гол у наші ворота. „Вважаю, що у другому таймі ми психологічно дещо розслабилися, адже грати у більшості з одного боку легше, а італійці були більш мобільними та рухливими. Звичайно, боротися проти такого традиційно сильного суперника – це необхідний досвід. Перемога у таких матчів додає гравцям впевненості у власних силах. Ми вдячні національній федерації, що організовують юнацьким збірним спаринги проти команд – європейських лідерів. Важливо, щоб циклічність зборів для нашої дружини тривала й надалі. До речі, сьогодні цю команду запросили на представницький турнір у лютому, який традиційно проходить на Апеннінах”.

В цілому у контрольних матчах були задіяні всі 18 футболістів, викликаних на цей збір, і не заробили жодного „гірчичника”. По одному матчу відстояли воротарі команди – Артем Кичак та Денис Сидоренко. Обидва склали приємне враження, зігравши впевнено і надійно.

Збірна України: Сидоренко, Пінчук, Сахневич (Гончаренко, 46), Ковальов (к), Коншин, Мартинюк (Назарчук, 65), Міщенко (Сергієнко, 61), Дорошенко (Яворський, 65), Політило (Васін, 56), Пшеничний, Білий (Рєпа, 61).
Голи: Дорошенко, 45, Міщенко, 54, пропустили, 55, Пшеничний, 57, пропустили, 74.