19 октября 2006 21:47

ЕВРО-2012: УЕФА признал инспекцию Украины успешной


Нещодавно Виконком УЄФА прийняв рішення про перенесення дати визначення господаря Євро-2012 на 17-18 квітня 2007 року, хоча попередньо мав обрати переможця тендеру вже в грудні нинішнього. Тож навесні футбольному європейському штабові доведеться віддати перевагу одній із 3 заявок – України/Польщі, Угорщини/Хорватії чи Італії. Не так давно країни-претенденти було піддано інспекційній перевірці, обов’язковій для усіх заявників, - представники УЄФА відвідали країни, щоб особисто пересвідчитися, наскільки заявка відповідає реальному стану справ і яку підтримку має цей проект на всіх рівнях.

Минулого тижня виконавчі дирекції України та Польщі з організації й проведення фінального турніру Євро-2012 з футболу отримали від УЄФА протокол оглядового візиту інспекторів до наших країн, що відбувся 11-16 вересня. УЄФА висловив щиру вдячність за високий рівень організації візиту й можливість, надану офіційним представникам Ньона, відкрити для себе дивовижні міста України й Польщі, ознайомитися з культурою, відчути палкий футбольний ентузіазм місцевих жителів, а також серйозну політичну підтримку заявки в обох державах. Європейський футбольний союз високо оцінив тренувальні центри України як такі, що задовольняють усі вимоги, відзначив високу якість запропонованих для команд готелів, що, на думку експертів, можуть бути включені до офіційного готельного каталогу УЄФА. Схвально відгукнулися й про Міжнародний виставковий центр у Києві, де на період проведення чемпіонату Європи планується розмістити центр теле- та радіомовлення.

У протоколі також зазначено, що з метою запобігання проблем, пов’язаних з новими тенденціями в організації культурно-масових і розважальних заходів, які мали місце під час чемпіонату світу у Німеччині, УЄФА висуває додаткові вимоги до приймаючих асоціацій. Зокрема, до угоди з містами буде включено додаткові пункти стосовно менеджменту заходів для вболівальників, безпеки і правопорядку та захисту маркетингових прав. Країни-заявники зобов’язані розробити й подати до УЄФА концепцію мобільності (транспортування вболівальників) для кожного з міст, що міститиме схему організації й управління комплексом як громадського транспорту, так і пішохідних маршрутів: сполучення між аеропортом, центром міста, автобусною станцією, стадіоном тощо, а також детальний план розвитку аеропортів, що обслуговуватимуть учасників та гостей під час Євро-2012.

Повний перелік документів учасники тендеру повинні надати до УЄФА до 15 лютого 2007 року.