13 октября 2006 19:42

Сборная U-19. Испытание Балканами

З 20-го по 25 жовтня в Болгарії в кваліфікаційних матчах раунду чемпіонату Європи серед 19-річних у групі 1 визначиться дві команди, що продовжуватимуть участь у змаганнях вже в елітраунді. До цього квартету команд потрапила і збірна України, її опонентами виступатимуть однолітки з Болгарії, Греції та Казахстану. Матчі відбуватимуться в Бургасі та Нессебарі.

Команда збереться 14 жовтня і проведе одне тренування. На навчально-тренувальний збір старший тренер збірної України Ігор Жабченко запросив 22 футболістів, „список 18-ти” буде названо напередодні вильоту до Болгарії – 16 жовтня. Зараз серед викликаних – двоє гравців, що представляють юнацьку збірну, на рік молодшу. Це Артем Бутенін, який частіше з’являється у матчах за „дубль” „Динамо” Київ, та його партнер по команді – Артем Кравець. Прибудуть і новобранці „молодіжки” – обидва Пашаєви.

Згідно з Регламентом, до наступного етапу змагань потрапляють команди, що посядуть перші два місця у групі. Елітний раунд завершиться до червня 2007 року і визначить учасників фінальної пульки. 8 кращих юнацьких команд у липні розпочнуть боротьбу в Австрії за титул чемпіона Старого Світу.

У деяких групах вже відомі команди, що продовжать змагання. У групі 2 – Ізраїль, Швейцарія; група 3 – Ірландія, Нідерланди; група 4 – Румунія, Грузія; група 5 – Росія, Словаччина; група 6 – Польща, Швеція; група 9 – Шотландія, Німеччина; група 11 – Норвегія, Португалія.

Збірна України U-19:

Воротарі:
Загладько Роман („Динамо” Київ), Непогодов Дмитро („Олімпік” Марсель, Франція).

Захисники:
Родина Вадим („Динамо” Київ), Пашаєв Максим („Дніпро” Дніпропетровськ), Зайнчковський Максим („Дніпро” Дніпропетровськ), Бідловський Володимир („Карпати” Львів), Деордиця Андрій („Шахтар” Донецьк), Григорик Андрій („Кривбас” Кривий Ріг), Гандзюк Артем („Динамо” Київ), Бутенін Артем („Динамо” Київ), Курілов Олексій („Металіст” Харків).

Півзахисники:
Лугачов Єгор („Спартак” Москва, Росія), Морозюк Микола („Динамо” Київ), Пашаєв Павло („Дніпро” Дніпропетровськ), Льопа Дмитро („Дніпро” Дніпропетровськ), Бровченко Юрій („Дніпро” Дніпропетровськ), Шибко Андрій („Шахтар” Донецьк), Радченко Валерій („Динамо” Київ).

Нападаючі:
Рудюк Ігор („Динамо” Київ), Лисенко Володимир („Динамо” Київ), Короткій Іван („Дніпро” Дніпропетровськ), Кравець Артем („Динамо” Київ).