30 сентября 2006 07:39

Молодежная сборная. Новая команда...

Українська „молодіжка”, яка припинила боротьбу за право участі в ЧЄ-2007, найближчим часом розпочне підготовку до наступного євросезону двома товариськими матчами. Так, 7 жовтня на стадіоні НТК ФФУ ім. В. Баннікова команда Олексія Михайличенка зустрінеться зі збірною Білорусі. Початок поєдинку – о 14.00. А за три дні, 10 жовтня, на цьому ж затишному стадіоні українці поміряються силами з литовськими однолітками. За попередньою домовленістю, матч розпочнеться о 18:30.

Сьогодні тренерський штаб визначився зі списком кандидатів до якого увійшло 22-х футболістів з 15 клубів.

Серед гравців троє представляють закордонні клуби. Це гравці двох московських клубів Олексій Чичиков («Локомотив») та Денис Скепський («Динамо»). Запрошено на збір і півзахисника бельгійського «Генка» Олександра Яковенка. Загалом у збірній 13 дебютантів.

Воротарі:
Володимир ЖУК ("Металург" Запоріжжя), Юрій МАРТИЩУК („Карпати” Львів).

Захисники:
Олег ДОПІЛКА, Віталій МАНДЗЮК, Віталій ФЕДОРІВ (усі - „Динамо” Київ), Дмитро ЧИГРИНСЬКИЙ („Шахтар” Донецьк), Ігор КОРОТЕЦЬКИЙ („Кривбас” Кривий Ріг), Павло ПАШАЄВ („Дніпро” Дніпропетровськ), Дмитро ГОРБУШИН („Сталь” Алчевськ).

Півзахисники:
Костянтин КРАВЧЕНКО, Максим ПАШАЄВ (обидва - „Дніпро” Дніпропетровськ), Костянтин ЯРОШЕНКО („Арсенал” Київ), Олексій ПОЛЯНСЬКИЙ („Металург” Донецьк), Денис ДЕДЕЧКО („Динамо” Київ), Олександр ЯКОВЕНКО („Генк” Бельгія), Денис СКЕПСЬКИЙ („Динамо” Москва).

Нападаючі:
Олександр ГЛАДКІЙ (ФК "Харків"), Руслан ФОМІН („Металіст” Харків), Олексій ЧИЧИКОВ („Локомотив” Москва, Росія), Володимир ПРИЙОМОВ („Металург” Донецьк), Сергій ЗЕЛДІ („Геліос” Харків), Денис ОЛІЙНИК („Динамо” Київ).

Команда збереться на олімпійській базі в Канча-Заспі 3 жовтня.

На відміну від нинішнього, скороченого турніру, наступний розіграш триватиме два роки. Групові матчі відбудуться у період з червня 2007-го по вересень 2008 року. Команди, що потраплять до плей-офф (14 кращих збірних за підсумками кваліфікаційних матчів), проведуть свої зустрічі 11/12 та 14/15 жовтня 2008 року. Фінальний турнір запланований на літо 2009 року (14 – 27 червня). До речі, Асоціація, яка виконає роль хазяїна фінального турніру, поки що УЄФА не визначив країну що прийматиме молодіжне Євро, автоматично потрапляє до заключного етапу змагань.

Жеребкування відбірного турніру чемпіонату Європи-2009 серед молодіжних команд проходитиме 13 грудня нинішнього року.