25 сентября 2006 12:10

Сборная U-17 отправляется в Беларусь


З 26 вересня по 1 жовтня в Білорусі відбудеться кваліфікаційний раунд юнацького чемпіонату Європи серед 17-річних у групі 1. До першого квартету окрім господарів, представників Сан-Марино та Казахстану увійшли й українські юнаки. Матчі проходитимуть у Мінську та Борисові.

Наша команда зібралася на олімпійській базі в Кончі-Заспі у неділю, 17 вересня. На навчально-тренувальний збір старший тренер збірної України Юрій Калитвинцев запросив 23-х футболістів.

У четвер, 21 вересня, на стадіоні в Обухові українська збірна в рамках підготовки до старту в офіційних іграх провела товариську зустріч проти місцевої команди „Антарис-2”. у цьому матчі наставник збірної мав змогу переглянути всіх футболістів, що перебували на зборі. „Жовто-блакитні” у звітній грі мали ігрову й територіальну перевагу. Лише у першому таймі вони могли тричі засмутити голкіпера суперника, однак реалізація виявилася не на належному рівні.

У другій половині гри „Антарис-2” досить несподівано відкрив рахунок, а за деякий час ударом зі штрафного його подвоїв. До честі юних збірників, вони продовжували вести гру і в результаті чудової комбінації скоротили рахунок, однак на більше не спромоглися.

Юрій Калитвинцев: „Безумовно, підсумок матчу може засмучувати, однак для мене головне - дії команди на полі. Сьогодні збірна продемонструвала хорошу гру, однак підвела реалізація. Саме над цим ми і будемо працювати. Я завжди кажу хлопцям про те, що вони відповідають за якість гри, а я - за результат".

Сьогодні тренерський штаб визначив список 18-х гравців, які захищатимуть честь прапора на футбольних полях Мінська та Борисова.

Склад команди:

Воротарі: 1.Богдан ПАЦЮК (РВУФК Київ), 23.Антон СИТНІКОВ ( „Динамо” Київ).

Захисники: 17.Дмитро ПОГРЕБНЯК („Динамо” Київ), 3.Олександр СТЕЦЕНКО („Відрадний” Київ), 5.Володимир ПІДВІРНИЙ („Карпати” Львів), 4.Максим МАКСИМЕНКО, 13.Максим БІЛИЙ (обидва - „Шахтар” Донецьк), 18.Сергій КРІВЦОВ („Металург” Запоріжжя).

Півзахисники: 15.Анатолій МУДРАК („Інтер-Лілія” Дніпропетровськ), 8.Кирило ПЕТРОВ ( „Динамо” Київ), 10.Артур КАРНОЗА („Дніпро” Дніпропетровськ), 2.Дмитро КУШНІРОВ (РВУФК Київ), 9.Сергій ГЕРАЩИНКОВ, 16.Ілля МИХАЛЕВ (обидва - „Шахтар” Донецьк).

Нападаючи: 7.Дмитро КОРКИШКО, 11.Сергій ШЕВЧУК („Динамо” Київ), 14.Євген ШАХОВ („Дніпро” Дніпропетровськ), 6.Віталій ВІЦЕНЕЦЬ („Шахтар” Донецьк).

Згідно з Регламентом, до наступного етапу змагань потрапляють команди, що посядуть перші два місця у групі. Елітний раунд завершиться до кінця березня 2007 року і визначить учасників фінальної пульки. 8 кращих юнацьких команд у травні змагатимуться у Бельгії за титул чемпіона Старого Світу. Слід зазначити, що цього року УЄФА прислухався до побажань учасників та тренерів, надавши додатковий день для відпочинку футболістів між другим та третім матчами у групах.

Усі матчі за участю юнацької збірної України будуть транслюватися на офіційному сайті ФФУ в режимі текстового он-лайну