23 августа 2021 12:28
1

Виктор ВАЦКО: "Пусть с Петраковым сборная играет в "издевательство" над футболом, но обыграет Казахстан 5:0"

Комментатор ТК "Футбол" Виктор Вацко высказался о назначении Александра Петраковым тренером сборной Украины.


«Можу сказати, що УАФ потрапила в дуже делікатну ситуацію. Зараз же ми всі розуміємо, з тією інформацією, яка надходить з від усіль, що вибір УАФ був однозначний і одностайний. Цей вибір був Сергій Ребров і в принципі логіка в цьому виборі звичайно є на 100%, просто запросивши Андрія Шевченко на пост головного тренера національної Андрій Павелко купив Майбах для нашого футболу, просто на такий рівень було піднято збірну, тому що всі говорили, що тренерський штаб найдорожчий в історії національної збірної, там були прекрасні італійські фахівці – Тассотті, Мальдера. Тренерський штаб був дуже великий і люди показали, що вони знають свою роботу, тобто з цієї точки зору, я можу сказати, що гроші було витрачено недаремно.


Ще один дуже важливий момент призначення Шевченко і цих п’яти років роботи Шевченко, це той факт, що Шевченко постійно говорив, про те, що потрібно вибудовувати структуру, що всі збірні всіх вікових категорій повинні грати за тією ж моделлю, що й національна збірна, футболісти молодіжних, юніорський збірних повинні бути готовими грати за моделлю, за схемою, за структурою національної збірної, тобто коли вони вливаються туди, вони повинні розуміти, що хоче від них тренерський штаб і ось так цю вертикаль почали вибудовувати в нашому футболі. Ребров, який бачить футбол схожим чином, який будує ігри своєї команди, ми це бачили в київському Динамо, хто уважно стежив за Ференцварошем – бачив це у Ференцвароші – його погляди звичайно схожі і на мій погляд, логіка Ребров, логіка Маркевич, логіка УАФ в цьому виборі є.


Наскільки далі вже йдуть інсайди, наскільки знаю я, були домовленості із Сергієм Ребровим, були домовленості із представниками Сергія Реброва, були домовленості із клубом Аль-Айн, в якому працює зараз Сергій Ребров, були домовленості агентів, на рівні посередників, хтось комусь якесь слово дав і за це слово зачепились, але великому футболі, де на кону мільйони доларів стоять, зарплатня, компенсація і т.д. – слово без паперу з підписом - не грає ніякої ролі і наскільки я розумію цю історію з виконкомом, коли чекали до останнього, до ночі, коли в другій ночі в нас ще тренера не обирали.


Петраков – суворий мужик и вин про результат. Нехай вони грають в «знущання» над футболом, але обіграють Казахстан 5:0, нехай «знущаються» над футболом, як хочуть, але 1:0 обіграють Францію чи в нічию зіграють. Курочка по зернятку. Коли склад збірної України грає в нічию 1:1 з Інгульцем і ще половина претендентів, які мріють потрапити до збірної України, там по три пропускають від Рапіда».


Фото - официальный сайт ТК Футбол 1/2/3

Не раскидывайте шапки, Казахстан упертый и костоломный автобус, легко не будет, особенно у них, на искусственном поле