22 сентября 2006 00:43

Блохину имеет смысл взглянуть на Будянского


Головний тренер збірної України Олег Блохін постійно бідкається, що в його обмежена роль виконавців в національній команді. При цьому наставник "синьо-жовтих" постійно звертається до журналістів, щоб вони порадили йому "свіжу кров" у збірну. Візьмемо на себе таку сміливість і порадимо. Олег Володимирович, у складі італійського "Асколі" виступає півзахисник Віктор Будянський, який народився у Харківській області в селищі Волочанськ.

Батьки Будянського живіть в Росії і сам він вважається росіянином. Хоча сам футболіст в одному зі своїх інтерв`ю відзначив: "За яку збірну я би хотів зіграти? У свій час я зіграв кілька матчів за юніорську команду Росії, але після переїзду до Італії мене туди не запрошували. По-моєму, ті матчі погоди не роблять, і я при бажанні тренерів української команди маю можливість виступати за збірну країни, де народився.

22-річний Будянський у сезоні 2003/2004 років зіграв у двох матчах за "Ювентус", у наступному сезоні були дві гри за "Реджину". Минулий сезон Будянський провів у клубу "Авелліно", який грав у серії В. Будянський відіграв 28 матчів і забив один гол. Нинішній сезон Будянський розпочав в "Асколі" в Серії А, де вже провів три гри за свій новий клуб.

Знову згадали Будянського італійські ЗМІ після матчу 3-го туру "Мілан" – "Асколі", в якому футболіст відіграв весь матч і навіть мав шанси забити Діда.

На 79-й хвилині дальній удар Будянського прийшовся у поперечину воріт "Мілана", на 83-й хвилині гравець не зміг замкнути простріл, а вже в доданий арбітром час Будянський бив у ближній кут, але м'яч пройшов поруч зі штангою.

Газета "Tuttosport" так оцінила гру Будянського: "молодий екс-ювентіно цілком переграв Пірло, що не встигав за швидкісним Будянським. Його удар у поперечину викликав переживання у "россо-нері" і їхніх фанатів".

Газета "Gazetto della sport" поставила Будянському високу оцінку, пояснивши, що українець корисно зіграв не стільки в атаці, скільки в центрі півзахисту. Гру голкіпера Джанлуки Пальюки і Віктора Будянського журналісти видання оцінили вище всіх інших у складі "Асколі", пише www.sports.com.ua.

Якщо зважити на те, що збірна перед матчами з Італією та Шотландією втратила Ротаня та більш за все Реброва, то півзахисник Будянський зможе допомогти українській команді.