7 августа 2021 13:00

"Заря" - "Динамо" 2:4. Первенство U-19. Отчет об игре

У суботу, 7 серпня, юнацька команда київського «Динамо» в рамках 3-го туру чемпіонату U19 зустрілася в гостях із луганською «Зорею».


Незважаючи на виїзний статус поєдинку, ініціативою з початку гри заволоділи динамівці. І вже після першого акцентованого удару в площину воріт зуміли відкрити рахунок – на 9-й хвилині Назар Волошин подав зі штрафного, заробленого на лівому фланзі, і Кирило Попов головою переправив м’яч точно у кут воріт.

За наступні кілька хвилин «біло-сині» ще двічі підбиралися до воріт Антона Жилкіна, проте спочатку після удару Попова головою був зафіксований офсайд, а трохи пізніше після подачі кутового воротар «Зорі» у боротьбі з Дячуком забрав м’яч.


Після пропущеного голу «Зоря» стала активніше та сміливіше виходити в контратаки, що невдовзі призвело до того, що рахунок став рівним. Внаслідок атаки лівим флангом обвідного удару завдав Тузенко – м’яч влучив у стійку, але Вирич на добиванні не схибив, пробивши Нещерета.

На 34-й хвилині чергова атака динамівців увінчалася успіхом – Назар Волошин обійшов Снурніцина на правому фланзі та увірвався до штрафного, завдавши удару в дальній нижній кут воріт, який, схоже, встав несподіваним для захисників, які перекривали зону для прострілу в центр – 2:1.


До перерви у воротах «Зорі» міг розписатися і Вівчаренко, однак його удар головою після подачі Царенка з кутового був неточним. Наприкінці першого тайму медична допомога знадобилася двом лідерам атаки «Динамо» – Волошину та Попову. І якщо Назар зміг продовжити гру, то Попов був замінений у перерві на новачка команди – Самбу Діалло.

Вже в дебюті другого тайму «Зоря» могла зрівняти рахунок, коли Нагнойний ударом зі штрафного влучив у поперечину. Динамівці тут же покарали суперників за втрачену можливість: Діалло відпасував із лівого флангу в центр штрафного, звідки Антон Царенко просто розстріляв ворота Жилкіна – 3:1.


Ударний початок другої половини зустрічі продовжили спроби Даниїла Алефіренка та Назара Волошина забити прямими ударами зі стандартів, однак намаганням гравців обох команд завадив каркас воріт.

На 58-й хвилині націленість гравців «Зорі» на ворота втілилася у забитий м’яч – після навісу з лівого флангу Алефіренко виграв верхову боротьбу у штрафному «Динамо» та відправив круглого у сітку, скоротивши відставання в рахунку.


В останню 30-хвилинку зустрічі динамівці продовжили домінування на полі, а Самба Діалло ще двічі віддавав паси під удари своїм партнерам – спочатку Філатову, а згодом – Уварову, але ці спроби пробити не увінчалися успіхом. Могла наша команда відзначитися й після стандарту, який із лівого флангу виконав Артем Шулянський, однак у цьому випадку захисникам «Зорі» хоч із труднощами, але все ж вдалося винести м’яч зі своїх володінь.

А ось черговий момент, в якому Діалло вивів Царенка один на один із Жилкіним, став гольовим – на 78-й хвилині Антон пробив повз голкіпера та оформив дубль.

До фінального свистка динамівці йшли вперед, намагаючись встановити ще більший рахунок, але могли пропустити й після контратаки – Нещерет у стрибку парирував небезпечний удар Алефіренка. У підсумку – 4:2 у Запоріжжі.

Наступний матч підопічні Ігоря Костюка проведуть вже за чотири дні (11 серпня), прийнявши «Минай» у перенесеному 1-му турі чемпіонату U19.

Першість U19. 3-й тур

7.08.2021. Запоріжжя, стадіон «Торпедо»

«Зоря» (Луганськ) – «Динамо» (Київ) – 2:4 (1:2)

«Зоря»: 31. Жилкін, 43. Кисіль, 41. Дудник (К), 35. Снурніцин (64. Мельник, 61), 60. Байрук, 34. Нагнойний, 54. Вирич (58. Сміян, 61), 61. Тузенко (36. Ільченко, 84), 68. Євтушенко (63. Андрущенко,73) , 74. Хлань (86. Гільєрме, 84), 67. Алефіренко.

«Динамо»: 35. Нещерет, 2. Вівчаренко, 5. Скрипник (31. Шулянський, 63), 6. Яцик (К), 7. К.Попов, 10. Н.Волошин (Блізніченко, 69), 11. Царенко (8. Бенедюк, 87), 13. Філатов, 14. Дячук, 22. Малиш, 27. Уваров (9. Горбач, 63).

Голи: Вирич (19), Алефіренко (58) – Попов (9), Волошин (34), Царенко (50, 78).

Попередження: Євтушенко (66), Дуднік (75) – Малиш (56), Діалло (73), Блізніченко (90+1).