11 сентября 2006 12:57

Британская пресса о "Динамо"


"Динамо" (Київ) хоче реабілітуватись після минулорічного безславного вильоту з Ліги Чемпіонів солідною грою в цьогорічному змаганні. На чолі з Андрієм Шевченко "Динамо" показало свій кращий результат 1999 року, поступившись мюнхенській "Баварії" у півфіналі.

Але минулого року, після несподіваної поразки від швейцарського "Туна" на початковій стадії турніру, відбулися швидкі зміни в команді – головний тренерський пост було довірено колишньому захиснику "Динамо" Анатолію Дем’яненку.

Але для реабілітації їм необхідно виконати достатньо складну роботу, зіграти в одній групі з "Реалом", "Стяуа" та "Ліоном".

Дем’яненко так окреслив перспективи: "Гадаю, що це одна із найскладніших груп. Не можу визначити фаворита."

Президент клубу Ігор Суркіс встановив команді завдання – вийти в наступну стадію турніру.

На перший погляд, "Динамо" практично є синонімом українського футболу і основою національної збірної. Змагання в Україні зводиться до перегонів двох команд -"Динамо" та багатого суперника донецького "Шахтаря".

"Динамо" насолодилося взяттям національного Кубку, але розплатилося за це поразкою в "золотому матчі" і втратою чемпіонства своєму головному конкуренту.

Основною складовою "Динамо" є доблесний воротар Олександр Шовковський та захисна лінія: Владислав Ващук, мароканець Бадр Каддурі та серб Маріан Марковіч.

Представники команди такоє обіцяють більш потенційну та швидкісну атакуючу лінію. Великі надію покладають на бразильця Карлоса Корреа у півзахисті та нападі.

Але травми можуть зашкодити командному прогресові.

Ващук проходить реабілітацію після операції на коліні після дебюту на Чемпіонаті Світу.

Сергій Федоров ще досі заліковує травму спини, Мілош Нінковіч тільки но вилікував травму ступні, а бразильський форвард Клебера все ще має проблеми з коліном.

Здається для "Динамо" буде складно боротися із щоденними футбольними травмами, але це може зробити їх тільки сильнішими.

Guardian.co.uk