12 июня 2021 08:28

Евгений ЛЕВЧЕНКО: "На поединки против Северной Македонии и Австрии нужно ставить все"

Серед 24-х учасників цього турніру є і збірна України, від якої чекають як мінімум виходу з групи. Своїми очікуваннями щодо цих змагань з «Рейтингом Букмекерів» поділився колишній півзахисник «Синьо-жовтих» Євген Левченко.


— Євгене, на майбутньому чемпіонаті Європи варто чекати чогось неординарного?

— Не думаю. Єдине, що незвично, так це те, що багато команд буде пересуватися по різних містах. Можливо, це трохи ускладнює логістику, адже у кожної країни свої правила в плані заходів безпеки через всім нам відомі причини. Наприклад, в ті ж Нідерланди більшість людей не може потрапити. Прикро, оскільки футбол для глядачів, а грати при наповнюваності трибун у 25% – трохи не те, що хотілося б бачити на головних європейських футбольних змаганнях.

— Хто ваш основний фаворит Євро?

— Я більше схиляюся до Франції. Іспанія для мене на даний момент – темна конячка. Німеччина? І по них складно щось сказати. Так, вони крупно виграли в спарингу у Латвії, але це, м’яко скажемо, не рівень німців. Не в образу латвійській команді.

Чим довша у тебе лава запасних, тим простіше буде грати. Тому я і назвав Францію, оскільки для мене це найбільш укомплектована збірна класними виконавцями.

— У котируваннях букмекерів збірна України знаходиться в середині пелотону. Чи може команда Андрія Шевченка спростувати ці прогнози?

— Цілком можливо. Але я вже сказав про лаву запасних. У збірної України не така ситуація, як у тих же французів або німців. Важливо, щоб наші лідери не травмувалися, від їхніх дій дуже багато залежить. Я дуже сподіваюся і вірю, що «Синьо-жовтим» вдасться вийти з групи, а далі як карта ляже…

— Група у нас не найслабша…

— Дійсно. Проте я не вважаю, що для підопічних Андрія Шевченка вирішальним стане перший матч проти Нідерландів. А на поєдинки проти Північної Македонії та Австрії потрібно ставити все.

Думаю, що вирішальний матч для збірної України буде в третій ігровий день проти австрійців. На мій погляд, ця команда по силі найбільш наближена до нас.

— Все відзначають, що Нідерланди зараз не в кращому стані, травми дошкуляють команді Франка де Бура. Це додає шансів нашій збірній?

— Додає. Це не та збірна Нідерландів, яку ми бачили за Рональда Кумана. Проте у суперника дуже багато кваліфікованих футболістів. Нам буде ой як непросто. Хоча коли як не зараз обігрувати цього суперника. Однак навіть нічийний результат можна буде занести в скарбничку збірної України.

— Якщо поборотися за перше місце в групі, то в 1/8-й можна уникнути зустрічі з титулованим опонентом…

— Звісно. Але всі знають, як ми проводимо другий матч. У моєму розумінні, збірній України не варто повністю віддавати всі сили в матчі з господарями.

Знову ж таки, якщо вибудовувати стратегію, то, на мій погляд, в ідеалі треба не програти Нідерландам, а потім намагатися обіграти австрійців і македонців.

— За потенціалом де ви бачите команду Андрія Шевченка на майбутньому Євро 2021 (2020)?

— Якщо збірна України вийде з групи, це вже буде успіхом, оскільки раніше такого нашій команді здійснювати не доводилося. Я б навіть сказав, «Синьо-жовті» зобов’язані виходити в плей-офф, враховуючи, що і третя збірна групи має на це шанс.