25 мая 2021 16:15

Забарный - лучший футболист Украины в категории U-19 в апреле, Ванат - второй

Проект Золотий Талант підбив підсумки третього в 2021 році щомісячного опитування і визначив кращого футболіста України квітня у віковій категорії U-19. Втретє поспіль гравцем місяця серед гравців 2002 року народження та молодше став захисник київського Динамо та національної збірної — Ілля Забарний

Наразі Ілля Забарний не має конкурентів в Україні серед футболістів у віковій категорії U-19 (за каталогізацією проекту Золотий Талант в 2021 році до цієї категорії відносяться гравці 2002 року народження та молодші). І це довів черговий та традиційний місячний рейтинг кращих молодих футболістів цієї вікової категорії, створений за підсумками опитування експертів проекту Золотий Талант.

Забарний знову №1, знову без варіантів. Його було включено до 86,4% анкет експертів, він зібрав 68,2% перших місць в анкетах. А у підсумку між першим та другим номерами рейтингу квітня різниця склала 122 бали.

Щоправда, варто відзначити, що його одноклубник Владислав Ванат — кращий бомбардир та рекордсмен чемпіонату України U-21 — у квітні зумів скласти більш-менш пристойну конкуренцію Забарному. Про це яскраво свідчать цифри: в лютому Забарний забрав 76,92% перших місць в анкетах, у березні — 81,1% (!!!), а у квітні вже 68,2%.

Нагадаємо, що наші експерти — це тренери, відомі у минулому футболісти, агенти та профільні журналісти.

Ванат посунув з другого на третє місце півзахисника Олега Очеретька (Маріуполь), який у березні набрав 135 балів, а у квітні — лише 78. Втримав своє четверте місце Георгій Судаков (Шахтар), а от на п’яте вийшов Арсеній Батагов (Дніпро-1), який вперше в 2021 році піднявся настільки високо. Випали з топ-5 Максим Брагару (Чорноморець) та Ярослав Карабін (Рух).