17 июля 2006 23:49

Исполком ФФУ признал выступление сборной на ЧМ успешным


У суботу в Одесі відбулося засідання Виконавчого комітету Федерації футболу. Пропонуємо вашій увазі рішення щодо питань, які розглядалися на цьому Виконкомі.

Рішення №5

1. Про підсумки виступів національної та молодіжної збірних команд України в фінальних турнірах чемпіонату світу та Європи у 2006 р.

Заслухавши інформацію президента Федерації футболу України Суркіса Г.М. щодо підсумків участі національної та молодіжної збірних команд України в фінальних турнірах чемпіонату світу та Європи у 2006 р.,

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію президента Федерації футболу України Суркіса Г.М. стосовно підсумків участі національної та молодіжної збірних команд України в фінальних турнірах чемпіонату світу та Європи у 2006 р. прийняти до відома.

2. Визнати успішними виступи національної та молодіжної збірних команд України в фінальних турнірах чемпіонату світу та Європи у 2006 р.

3. Внести пропозиції Міністерству України у справах сім’ї, молоді та спорту щодо відзначення державними нагородами та почесними званнями спортсменів, тренерів, технічного персоналу команд, президентів і головних тренерів професіональних футбольних клубів, що підготували футболістів – членів національної збірної команди України, а також футбольних функціонерів, партнерів і спонсорів ФФУ, які зробили особистий внесок в успішний виступ національної збірної команди, організацію і проведення матчів відбірного циклу чемпіонату світу 2006 року та підготовку резерву.

4. Комітету національної та молодіжної збірних команд ФФУ за участю Технічного комітету ФФУ розробити програми підготовки й участі національної збірної команди України у відбірному циклі чемпіонату Європи 2008 р. та молодіжної збірної команди України у відбірному циклі молодіжного чемпіонату Європи 2007 р. та XXIX літніх Олімпійських іграх у Пекіні та надати на затвердження Виконкому ФФУ.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого віце-президента, виконавчого директора ФФУ Бандурка О.І.

2. Про підсумки атестації професіональних футбольних клубів на сезон 2006/2007 рр.

Заслухавши інформацію першого віце-президента Федерації футболу України, голови Атестаційної комісії ФФУ Стороженка С.М. щодо підсумків атестації професіональних футбольних клубів на сезон 2006/2007 рр.,

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію першого віце-президента Федерації футболу України, голови Атестаційної комісії ФФУ Стороженка С.М. щодо підсумків атестації професіональних футбольних клубів на сезон 2006/2007 рр. та надання їм права участі в чемпіонаті, першості України та клубних змаганнях УЄФА прийняти до відома.

2. Звернути увагу керівників професіональних футбольних клубів на необхідність виконання Положення про атестацію футбольних клубів та їх персональну відповідальність за проведення процедури атестації. Зобов’язати футбольні клуби до 1 серпня 2006 р. розробити плани усунення зауважень та надати їх ПФЛ та Атестаційній комісії ФФУ на затвердження.

3. Рекомендувати ПФЛ України:
- за участю відповідальних працівників Атестаційної комісії ФФУ розглянути плани усунення зауважень, розроблені футбольними клубами за підсумками процедури атестації на сезон 2006/2007 рр., при необхідності внести до них відповідні корективи та взяти під контроль хід їх виконання;
- спільно з Комітетами професіонального та масового футболу ФФУ виконати рішення №3, п.5 Виконкому ФФУ від 28 травня 2006 р. щодо розробки Положення про статус напівпрофесіонального футбольного клубу. До 1 грудня 2006 р. внести проект Положення на розгляд Виконкому ФФУ.
- розглянути на засіданні Центральної Ради ПФЛ і Ради другої ліги ПФЛ можливість створення напівпрофесіональної (перехідної) ліги;
- спільно з Комітетом професіонального футболу ФФУ до 1 грудня 2006 р. розробити та надати на розгляд Виконкому ФФУ пропозиції щодо мінімальних гарантованих розмірів бюджетів професіональних футбольних клубів України, що забезпечать безперервність участі команд клубів у змаганнях упродовж сезону.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на першого віце-президента ФФУ Стороженка С.М.

3. Про затвердження списків арбітрів та асистентів арбітра для проведення змагань серед команд професіональних клубів у сезоні 2006/2007 рр.

Розглянувши пропозиції Комітету арбітрів ФФУ щодо затвердження списків арбітрів та асистентів арбітра для проведення змагань серед команд професіональних клубів у сезоні 2006/2007 рр., узгоджені з Радами вищої, першої та другої ліг ПФЛ України,

ВИРІШИЛИ:

1. Списки арбітрів та асистентів арбітра для проведення змагань серед команд професіональних клубів у сезоні 2006/2007 рр. – затвердити.

2. Відповідальність за організацію роботи із забезпечення арбітражу змагань серед команд професіональних клубів у сезоні 2006/2007 рр. покласти на віце-президента ФФУ Татуляна С.А. та голову Комітету арбітрів ФФУ Дердо В.Г.

4. Про затвердження списків делегатів ФФУ для проведення змагань серед команд професіональних клубів у сезоні 2006/2007 рр.

Розглянувши пропозиції Інспекторського комітету ФФУ щодо затвердження списків делегатів ФФУ для проведення змагань серед команд професіональних клубів у сезоні 2006/2007 рр., узгоджені з Радами вищої, першої та другої ліг ПФЛ України,

ВИРІШИЛИ:

1. Списки делегатів ФФУ для проведення змагань серед команд професіональних клубів у сезоні 2006/2007 рр. – затвердити.

2. Відповідальність за організацію роботи із забезпечення інспектування змагань серед команд професіональних клубів у сезоні 2006/2007 рр. покласти на віце-президента ФФУ Татуляна С.А. та голову Інспекторського комітету ФФУ Дяченка А.М.

5. Про Регламент змагань з футболу серед юніорів та дитячо-юнацьких команд сезону 2006/2007 рр.

ВИРІШИЛИ:

1. Регламент змагань з футболу серед юніорів та дитячо-юнацьких команд сезону 2006/2007 рр. – затвердити.

2. Відповідальність за організацію та проведення змагань з футболу серед юніорів та дитячо-юнацьких команд сезону 2006/2007 рр. покласти на Комітет юнацького футболу ФФУ, Комітет арбітрів ФФУ та Інспекторський комітет ФФУ.