26 марта 2021 20:42

Новости из лагеря сборной Украины: теория, примерка и насыщенная тренировка

У п’ятий день збору національна команда сконцентрувалася на підготовці до наступного березневого суперника — збірної Фінляндії.


Уранці на теоретичному занятті тренерський штаб розібрав нашу гру з Францією, зробивши акцент на відповідних корективах, які необхідно імплементувати в наступному матчі.


Між теорією та обідом у хлопців було трохи часу на незвичну для футбольних буднів справу — примірку офіційних ділових костюмів, в яких делегація національної команди поїде на фінал Євро-2020. Як правило, така процедура відбувається перед фінальним турніром чемпіонату світу або Європи, у нашому випадку — раз на чотири роки. Партнер збірної України — компанія «Арбер» — підготував стильні елегантні костюми, тож у хлопців з’явилася нагода для позитивних емоцій та дружніх жартів, що ніколи не буває зайвим для підтримки гарного настрою в команді.


А під кінець світлового дня — знову робота. На вечірньому тренуванні продовжилося відпрацювання тренерських задумів, з якими команда ознайомилася на теоретичному занятті. Ігрові серії допомагають відпрацьовувати тактичні схеми та здійснювати ротацію виконавців по позиціях. Нині конкуренція у складі збірної доволі відчутна: що молоді, що досвідчені — усі хочуть потрапити до складу на матч. 29 футболістів, присутніх у таборі збірної, борються за своє місце на полі. Тож тренерському штабу доводиться робити скрупульозний аналіз, аби вибрати найкращих. Найважливіше, що всі здорові.


Завтра цей процес продовжиться під час передігрового заняття — о 18.30 синьо-жовті розпочнуть офіційне тренування на полі НСК «Олімпійський». А за півгодини до цього Андрій Шевченко та один із гравців збірної дадуть онлайн-прес-конференцію представникам засобів масової інформації.


Склад збірної України


Воротарі: Андрій Пятов, Анатолій Трубін (обидва — «Шахтар»), Георгій Бущан («Динамо»), Дмитро Різник («Ворскла»), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).


Захисники: Сергій Кривцов, Микола Матвієнко (обидва — «Шахтар»), Віталій Миколенко, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Олександр Тимчик, Олександр Караваєв (усі — «Динамо»), Юхим Конопля («Десна»), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Богдан Михайліченко («Андерлехт», Бельгія).


Півзахисники: Марлос, Євген Коноплянка (обидва — «Шахтар»), Володимир Шепелєв, Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко (усі — «Динамо»), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина), Руслан Маліновський, Віктор Коваленко (обидва — «Аталанта», Італія), Євген Макаренко («Кортрейк», Бельгія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія).


Нападники: Жуніор Мораес («Шахтар»), Роман Яремчук («Гент», Бельгія), Артем Довбик («Дніпро-1»).


Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України