18 марта 2021 08:04

Олег ФЕДОРЧУК: "Динамо" не будет разменивать чемпионат на Лигу Европы"

18-го березня «Динамо» проведе матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи проти «Вільярреала». Нагадаємо, що поєдинок в Києві на НСК «Олімпійський» завершився перемогою іспанської команди з рахунком 2:0. На що в майбутній зустрічі можуть розраховувати підопічні Мірчі Луческу, розповів відомий український тренер Олег Федорчук.


— Олеже Вікторовичу, в якому статусі «Динамо» вирушило до Іспанії?

— Не знаю, в якому статусі, але здобути позитивний результат в матчі з «Вільярреалом» буде вкрай складно. Іспанці в Києві постали відмінно навченою командою, з класними виконавцями. Вони по праву переграли «Динамо» на «Олімпійському». Що стосується майбутньої гри, то досить сказати, що на цю зустріч не полетіли Ігор і Григорій Суркіси. Вважаю, що пріоритет в нинішньому сезоні зроблений.

— У цій ситуації було б правильним сконцентруватися на чемпіонаті і Кубку України?

— Біля керма клубу стоять досвідчені функціонери. У «Динамо» фінансові умови і кадровий ресурс скромніший, ніж у «Шахтаря». Однак трофеїв вболівальники зачекалися і тут з’явився непоганий шанс зробити золотий дубль. Тим більше що чемпіонське звання ще дає прямий пропуск в групу Ліги чемпіонів, а це відмінні надходження в бюджет клубу.

Потрібно посилювати команду. Розмінюватися всім цим на вихід у чвертьфінал Ліги Європи ніхто не буде. Вибір тренера для «Динамо» поки себе виправдовує. Образа Луческу на «Шахтар» дала тренеру багато мотивації, це сильніше за гроші.

— Перемога над «Зорею» додасть оптимізму киянам перед матчем з «Вільярреалом»?

— Швидше це додасть оптимізму для боротьби у внутрішніх турнірах. Матч з луганцями був ключовим для киян. Перемога «Біло-синіми» була здобута за допомогою лідерських якостей багатьох футболістів.

Зараз лава запасних «Динамо» виглядає чудово. Видно, що всі живуть грою, переживають один за одного. Помітний колектив. На відміну від, до речі, «Шахтаря». Там лава ближче до сонної.

— Яким буде ваш прогноз на поєдинок «Вільярреал» — «Динамо»?

— На жаль, я не бачу за рахунок чого, «Динамівці» можуть перемогти. Шансів немає. 0:2.