10 июня 2006 21:02

Президент ФФУ обнародовал размер премиальных для сборной Украины


Президент ФФУ Григорій Суркіс в ефірі "5 каналу" розповів про плани збірної України. Сам Суркіс збирається прилетіти до Німеччини 12-го червня. Від прогнозів виступу збірної України а ЧС-2006 Суркіс відмовився, зазначивши, що він не займається метеопрогнозами.

Підтримувати українських вболівальників у Німеччині зголосився і Святослав Вакарчук, який дасть кілька безкоштовних концертів для українських фанів в Німеччині.

"Вчора наша збірна провела останній тренувальний матч і я приєднаюся в Німеччині до команди 12-го червня, зазначив Суркіс.

Ви поїдете до Потсдаму провідати там футболістів...

Я не просто провідаю, я керівник офіційної делегації, в яку входять тренери, масажисти, гравці, і тому я буду мешкати разом з командою.

Як ви обирали місце мешкання збірної? Ми єдина команда, яка оселилася в Східній Німеччині.

Ми єдина команда, яка потрапила з команд колишнього СРСР до фіналу. Ми, виключно, єдина команда, за яку буде вболівати весь колишній Радянський Союз. Я впевнений, що і вибір наш є гарним, тому що там є всі умови не тільки проживання, але й тренування.

Ви приїдете 12-13 числа, але була також інформація, що з 12-го червня буде "залізна" завіса у спілкуванні збірної України з пресою?

Ви знаєте, я вважаю так, що сьогодні залізної завіси взагалі не може бути. І тренери, і гравці - вони демократичні. Мабуть, це не роль президента ФФУ накладати чи знімати мораторій. Для цього є головний тренер - Олег Блохін. Він і вирішить, яким чином гравцям збірної спілкуватися з пресою. Я вважаю, що 13-14 числа, а 13-го збірна вилітає до Лейпцигу, тому я думаю, що ми не будемо обговорювати, коли преса повинна спілкуватися з гравцями напередодні такої важливої зустрічі.

Який зараз мікроклімат в команді. Чи зможуть гравці спілкуватися зі своїми дружинами?

Спілкуватися в телефонному режимі, мабуть, вони таку можливість матимуть.

Які фізичні кондиції можуть бути у гравців "молодіжки", які повернулися з Євро-2006 і викликані до табору національної команди?

Я думаю, що ще день-два і повна реабілітація пройде, і хлопці матимуть можливість продемонструвати свої найкращі якості.

Коли ви останнє спілкувалися з Олегом Блохіним?

Вчора, я його поздоровив з успіхом. Між іншим наша команда єдина, що в шести матчах перед Мундіалем не програла жодного матчу і не пропустила жодного м`яча. Забили 10-ть м`ячів і жодного не пропустили. Це мене теж непокоїть. Напередодні початку відбіркового циклу, Блохін не радував нас перемогами: жодного виграшу. Я вважаю, що це має рацію, але Блохін довів, що це команда вже досвідчена і впевнена у собі, й має гарну мотивацію. До того ж вони патріотичні. Це в кожному їх русі і вони борються за свою країну.

Стан Андрія Шевченка турбує всіх. Ви розмовляли з Блохіним, чи зможе він зіграти весь матч з Іспанією.

Я спілкувався з Андрієм і він перебуває в дуже гарному настрої. Дуже важливо, що закінчилися його переговори з "Челсі" і він може зосередитися, виключно на виступах за національну збірну. Я прогнозую, що якщо Андрій гарно проведе матчі на ЧС-2006 і зарекомендує себе в "Челсі", то я впевнений, що він зможе вдруге завоювати "Золотий м`яч".

Нині головне завдання – вийти з групи, а там як кажуть, і до фіналу рукою подати.

Які отримає збірна преміальні за вихід з групи?

Десь порядка 3 млн. доларів.

А скільки отримає кожний гравець?

Десь порядку 130-150 тисяч доларів.