11 мая 2006 20:07

Завтра стартует Международный турнир памяти Лобановского


Уже завтра двома півфінальними матчами стартує четвертий за ліком традиційний Міжнародний турнір пам’яті Героя України Валерія Лобановського. Нинішнього року формат змагань дещо змінився – чотири молодіжних збірних команди розігруватимуть почесний трофей: Ізраїлю, Білорусі та Молдови. Підопічні Олексія Михайличенка одразу після змагань вирушають до Португалії для підготовки та участі у фінальній частині чемпіонату Європи U-21.

Турнір пройде з 12 по 14 травня і видасться таким же насичним подіями, стосовно вшанування пам’яті Валерія Лобановського, як і попередні три роки. Нагадаємо, що змагання проводяться за ініціативи Федерації футболу України та ФК „Динамо” Київ. У попередні роки у них брали участь кращі футбольні клуби України (ФК «Динамо» Київ, ФК «Шахтар» Донецьк), Росії (ФК «ЦСКА» Москва, ФК «Локомотив» Москва), Грузії (ФК «Динамо» Тбілісі), Латвії (ФК «Сконто» Рига) та Молдови (ФК «Шериф» Тирасполь). Минулого року Президія ФФУ ухвалила рішення запросити для участі національні збірні команди Ізраїлю, Польщі, Сербії і Чорногорії.

Сьогодні у затишному ресторані „У Метра” відбулася зустріч напередодні старту турніру. Донька Валерія Лобановського Світлана приймала гостей: віце-президента ФФУ Бориса Воскресенського та людей, що тісно пов’язали професіональну діяльність та багаторічну дружбу з Валерієм Васильовичем – Сергія Мосягіна та Андрія Бібу. Світлана Валеріївна висловила сподівання представникам ЗМІ, що численні учні батька продовжуватимуть славетні традиції українського футболу. „А відтак - експозиція нашого музею поповнюватиметься новими переможними трофеями”, - сказала вона.

Зі сльозами згадували Валерія Васильовича і гості сьогоднішньої зустрічі. Сергій Михайлович Мосягін, який був асистентом Валерія Лобановського у збірній, що 1988 року здобула „срібло” чемпіонату Європи, виступала в фінальній частині чемпіонату світу в Мексиці та 1990 року в Італії, назвав часи, проведені разом з Метром, незабутніми роками життя. Колишній партнер Лобановського, відомий в минулому футболіст Андрій Андрійович Біба зазначив, що Валерій Васильович не розкрився повністю як тренер, але за його настановами і програмами до цього часу працюють у всьому світі.

Не приховував смутку і Борис Воскресенсьий, автор кількох книг про „Динамо”, близький товариш Валерія Лобановського. Досить часто Борис Михайлович відвідує Байкове кладовище, де похований Валерій Лобановський. „Для мене ця людина назавжди безсмертною. Кожного разу, коли я повертаюся з могили Лобановського, я відчуваю себе зовсім іншою людиною – стільки згадок спадає на думку”. На відміну від минулорічних змагань призового фонду у турнірі не передбачено, а квитки на усі матчі кожного ігрового дня кошують символічну вартість – 1 гривня.

Наводимо вам план проведення ІV Міжнародного турніру пам’яті В.Лобановського:

П’ятниця, 12 травня 2006 р.
15:00 – Матч Молдова – Ізраїль (стадіон НТК ФФУ ім. В. Баннікова)
17:30 - Покладання квітів біля скульптурної композиції В.Лобановському (стадіон „Динамо” ім. В. Лобановського)
18:00 - Церемонія урочистого відкриття турніру пам’яті В.В.Лобановського (стадіон „Динамо” ім. В. Лобановського)
18:15 – Матч Україна – Білорусь (стадіон „Динамо” ім. В.Лобановського) 20.10 - Післяматчева прес-конференція

Субота, 13 травня 2006 р.
11.00-12.00 Тренування зб. Молдови (стадіон „ЦСКА”).
12:00 – Покладання квітів на Байковому кладовищі до меморіалу В.В. Лобановського
18.00-19.30 - Тренування зб. Білорусі (спортивна база „Святошин”).

Неділя, 14 травня 2006 р.
12:00 – Матч за 3-є місце в турнірі. (стадіон ім. В. Баннікова)
14.00 - Післяматчева прес-конференція
15:00 – Фінал. (стадіон „Динамо” ім. В.Лобановського)
16:45 - Урочисте закриття турніру, нагородження переможців.
17:15 - Післяматчева прес-конференція.