4 апреля 2006 23:33

Григорий СУРКИС: "Господину Диминскому надо поучиться культуре"


Президент ФФУ Григорій Суркіс в інтерв`ю сайту "Чемпіон" дав коментар стосовно висловлювань почесного президента "Карпат" Петра Димінського, який знову "наїхав" на сім`ю Сукісів і пообіцяв, що в разі виходу львівської команди у Вищу лігу в футбольній імперії Суркіса настане крах.

- Я дурниці не коментую. Просто я не хочу коментувати людину, яка не завжди реально оцінює ситуацію, - так неохоче розпочав свій коментар щодо висловлювань Димінського Суркіс.

- По-перше, що Суркіс проти того, щоб "Карпати" були у Вищій лізі? Я завжди підтримував Львів, коли ініціював те, щоб у Львів потрапляла національна збірна. І буду надалі це робити. Я завжди вважав, що Львів – це прекрасний регіон, де народилися багато гравців, тренерів. Тільки не все гаразд, напевно, в керівництві клубу, тому що, якщо клуб гідно б виступав кілька років тому, то він би не вилетів у першу лігу.

Потрібно завжди розібратися у самому собі. Найбільшим критиком себе є я. Потрібно, щоб одного разу Петро Петрович встав і подивився на себе в дзеркало і прокоментував той театр абсурду, в який він намагається втягнути й інших людей. Він поганий актор, а я не хочу брати участь у його трагікомедіях. Все, що він говорить – це просто комічно.

"Тепличними умовами" для "Динамо" називається те, що Професіональна футбольна ліга приймає рішення, що другий тайм матчу у грі "Динамо" – "Іллічівець" (гра першого кола була припинена через зливу. Прим. ) повинен бути дограний. Якщо б не був президентом Федерації футболу України рідний брат президента київського "Динамо", то жоден клуб, в тому числі і київське "Динамо" з цим би рішенням не погодився. І, безумовно, в рамках діючого регламенту було б винесене рішення про перегравання всього матчу.

Я думаю, що ні у кого б не було сумнівів, що "Динамо" у тій грі могло б отримати і перемогу. Я не кажу про те, що в тому ж матчі "Іллічівець" – "Динамо" перший гол було забито киянам без будь-якого положення поза грою... Просто "Динамо" веде себе більш інтелігентно і культурно. Але це вже предмет гарного тону і не більше того. А пану Димінському варто повчитися культури, і я з ним не збираюся дискутувати...