26 марта 2006 19:46

Чемпионат Европы U-17. Квалификационный элитный раунд


26 березня юнацька збірна України візьме старт в елітному раунді чемпіонату Європи 2006 серед 17-річних. Підопічні Вадима Дьордя в дебютному матчі групи 2 зустрічатимуться зі шведськими однолітками. Сьогодні, українці розмістилися у чотиризірковому готелі Montebelo (місто Візеу), в якому мешкають також і наші суперники за вихід до фінальної частини європейської першості. Рівно за добу до гри, наша команда провела півторагодинне тренування на полі місцевого політехнічного інституту, газон якого був у бездоганному стані.

Під „прицілом” македонця

Матч зі шведськими футболістами розпочнеться о 18:00 за київським часом на муніципальному стадіоні містечка Санта Комба Дао, що знаходиться за 30 кілометрів від місця дислокації команд. Гру проводитиме бригада арбітрів ФІФА на чолі з македонцем Гораном Спірковськи. Йому допомагатиме співвітчизник Мар’ян Кіровськи та португальський рефері Альфредо Брага. Згідно з Регламентом турніру матч триватиме два тайми по 40 хвилин.

Підготовка на належному рівні

На відміну від збірної України, шведи прибули до Португалії лише сьогодні. Нагадаємо, що з метою акліматизації наша збірна прилетіла до Порту у вівторок, далі на автобусі переїхала до Візеу.
Вадим Дьордь, старший тренер збірної України: «Гадаю, це було вірне рішення. На другий день перебування у Португалії на гравців вплинула гірська місцевість (800 метрів над рівнем моря, прим. ред.), їх фізичний стан був не у найкращому стані. Спостерігалися ознаки акліматизації до іншого часового поясу та умов середньогір’я. Однак, на сьогодні процес акліматизації організму футболістів вже закінчився, їх стан відновився. Також мене приємно вразили організатори, які надавали нам для тренування поля, де відбуватимуться офіційні матчі. Дещо попсувала настрій погода, однак газони стадіонів були у відмінному стані. Впевнений, до гри зі шведами ми підготуємося належним чином та намагатимемося завтра вирішити максимально завдання».

Суперник відомий

Збірна Швеції у кваліфікаційному раунді посіла перше місце у групі 6. Скандинави переконливо обіграли чехів з андорцями та зіграли внічию зі збірною Ісландії – 2:2.
Вадим Дьордь, старший тренер збірної України: «Про шведів ми зібрали достатньо інформації. І хоча я не бачив їх гру на власні очі, однак маємо відеозаписи матчів у кваліфікаційному раунді. Намагатимемося корисно використати цю інформацію».