21 марта 2006 23:42

Львов готовится к великому футбольному дню


Завтра у цих містах пройде перша серія півфінального протистояння за Кубок України.

Один з власників квитка до фіналу визначиться у матчі між запорізьким «Металургом» та «Іллічівцем». Але куди більшою інтригою віє від зустрічі інших півфіналістів. Львівські «Карпати» і київське «Динамо» - головні її винуватці.

Історія має тенденцію повторюватися. 37 років тому львівські «Карпати», виступаючи в першій лізі чемпіонату СРСР, як і нині, теж грали у півфіналі Кубку країни. Здолавши тоді миколаївський «Суднобудівник», львів’яни вийшли до фіналу, у якому перемогли ростовських армійців. Сьогодні «Карпати» мають унікальний шанс повторити історію.

Ігор Кульчицький, капітан «Карпат» (1969):
"Я рахую, що наша команда тепер, так само може перемогти, як вони зберуться і віддадуть всі сили, натхнення, бажання, а Київ є великий подразник і ми не раз обігрували «Динамо», і теперішні «Карпати» так само зможуть обіграти «Динамо»".

Початково кияни матимуть певну перевагу перед «Карпатами». Адже провели значно більше офіційних матчів у новому році, до того ж на куди більш якісних футбольних полях. Проте у Львові усі беззастережно вірять в перемогу своєї команди.

Юрій Дячук-Ставицький, головний тренер «Карпат»:
"Але шапкозакидательскі настрої у всіх, кого не зустріну всі кажуть, що повинні виграти, рахунок вже говорять. Ми нічого не повинні, ми повинні грати у футбол. Ми хочемо виграти, а виграє сильніший".

У завтрашньому матчі склад «Карпат» обіцяє бути оптимальним. Адже в останньому турі першої ліги Дячук-Ставицький не випустив на гру кількох гравців основного складу, щоби убезпечити їх від травм. Поєдинок проти «Динамо» для Карпат центральна подія року.

Микола Лапко, капітан «Карпат»:
"Ну «Динамо» є «Динамо». Це завжди команда високого класу. На рахунок того, чи проходити. Так, звичайно можна і це показали наші попередні ігри з «Шахтарем», «Чорноморцем». Я вважаю, що «Динамо» ми теж можемо пройти".

От тільки побачити цей півфінал, схоже зможуть лиш глядачі на стадіоні. Керівництво «Карпат» запросило за трансляцію таку суму, на яку поки що не зголосився жоден телевізійний канал.

Кость Мельник. Перший канал