6 декабря 2020 12:34

Сергей ЛАВРИНЕНКО: "Очень много результативных ошибок арбитража обычно не в нашу пользу"

Післяматчеві коментарі головного тренера ФК «Інгулець» (Петрове) Сергія Лавриненка після зустрічі з ПФК «Львів». Його підопічні на виїзді поділили з «городянами» очки – 1:1.

-Стосовно власне поєдинку, то доволі непогані враження. Підсумковий результат – інше питання. Їхали до «Львова» по три очки, налаштовувались на максимальний результат. Так, як гра складалася, нібито усе до нашої перемоги і йшло, але це футбол. Одна команда здебільшого домінувала, інша – захищалася. Щойно подивилися повтор, наш другий гол скасували несправедливо. На жаль, фортуна сьогодні була не на нашому боці. Дуже багато результативних помилок арбітражу зазвичай не на нашу користь. Власне тому, ми недораховуємось очок там, де могли б здобувати більше. Стосовно бажання, прагнення хлопців до перемоги – претензій немає. Мої підопічні проявили характер, команда загалом виглядала досить впевнено. Грали у два нападники, не боялися атакувальних дій. Хотіли забити переможний м’яч, що у підсумку і зробили. Втім, це взяття воріт не зарахували. Нічого страшного, рухаємося далі.

-Як прокоментуєте пропущений Вашою командою гол, яким «Львів» майже миттєво відповів на забитий «Інгульцем» м’яч?

-Наразі не хочу нічого коментувати, але це точно наша помилка. Ми володіли м’ячем, додатковий час першого тайму. Гадаю, за таких умов не варто було квапитись із розвитком атаки. Потрібно було вже першу половину гри спокійно довести до завершення. Як би там не було, рахунок був на нашу користь. Власне тому, поспіх тут був ні до чого. Втім, для нас це набуття досвіду. Наша команда тільки призвичаюється до УПЛ. В подальшому, думаю, зробимо правильні висновки і не будемо припускатися схожих помилок.

-Наразі «Інгулець» найбільш нічийна команда УПЛ. Паритетний рахунок зі «Львовом» вже восьмий у поточному сезоні. На Вашу думку, чому команду так часто переслідують нічийні рахунки?

-Не знаю навіть що і прокоментувати стосовно цього приводу. Сьогодні, наприклад, ми були зобов’язані перемагати. Ми завжди граємо тільки на перемогу. У поєдинку із «Зорею», до прикладу, перемагали 1:0, придумали нам там пенальті. Згодом відбулося ще й перебивання одинадцятиметрового. У підсумку та ж таки нічия 1:1. Втім, це не означає, що ми хотіли так зіграти. Схожі помилки до тієї, якої сьогодні, наприклад, припустився боковий арбітр, призводять до того, що ми часто ділимо очки з іншими командами. Звісно, були б щасливими, якби замість цих двох нічиїх були б дві перемоги. Відповідно і в таблиці турнірній, напевно, посідали б на порядок вищу сходинку. На ці фактори опісля завершення матчів ми повпливати ніяк не можемо. У будь-якому випадку спершу потрібно думати про свою команду, про свою гру та ще більше працювати.