9 февраля 2006 18:14

Тренеры соперников Украины по ЕВРО-2006 о результатах жеребьевки


За підсумками жеребкування фінальної стадії чемпіонату Європи серед молодіжних збірних у групі В за путівку до півфіналу сперечатимуться команди України, Данії, Нідерландів й Італії. З останньою в наставника скандинавів Флеммінга Серрітслева старі рахунку. У відбірному циклі до ЧЄ-2004 данці на груповому етапі не зазнали жодної поразки, але були вибиті у стикових матчах представниками Апеннін. Тоді обидва двобої завершилися внічию, а перемогу підопічні Клаудіо Джентіле святкували завдяки м'ячу, забитому на чужому полі. Сайт uefa.com представляє коментар тренерів на результати жеребкування.

Тренер збірної України Олексій Михайличенко:

"Для нас було дуже важливо пробитися до фінальної стадії, тому що футбол у нашій країні продовжує розвиватися. Ми можемо пишатися своїми досягненнями, адже головна збірна пробилася на чемпіонат світу, а наша команда вперше візьме участь у фінальній стадії молодіжної першості Європи. У Португалії люблять футбол, і я сподіваюся, ми зможемо внести свою лепту в це футбольне свято".

Тренер збірної Італії Клаудіо Джентіле:

"Для нас усе могло скластися куди гірше. Але це не значить, що ми можемо дозволити собі розслабитися й розраховувати на вихід до півфіналу без боротьби. Всі ми знаємо, що у футболі не можна недооцінювати суперників. Хто б міг припустити, що Греція виграє ЄВРО-2004™? Ми зіграємо зі збірними, які нечасто потрапляють до фінальних стадій, а тому будуть надзвичайно мотивовані. Тим більше що ми є володарями титулу. 2004 року Португалія провела прекрасний турнір, що виявився успішним не тільки для футболу, а й для країни в цілому".

Тренер збірної Данії Флеммінг Серрітслев:

"Я не думаю, що це так важливо, до якої групи потрапила збірна. Ми переглянули відеозаписи матчів за участю всіх семи команд, що пробилися до фінальної стадії, й переконалися, що всі вони дуже сильні. Добре, що вдалося уникнути зустрічі з господарями турніру, а двобій з італійцями стане прекрасною можливістю взяти реванш. Утім, це буде непросто, адже нам протистоятиме дуже сильна команда. Цей турнір повинен довести, що на європейський молодіжний футбол чекає світле майбутнє. Мені здається, ми повинні бути щасливі, що потрапили сюди. Португальці - привітні господарі, для всіх нас це буде чудовий турнір".

Тренер збірної Нідерландів Фоппе де Хаан:

"Я дуже радий, що ми беремо участь у цьому турнірі, оскільки такі чемпіонати допомагають прогресувати молодим футболістам. За останні роки в Нідерландах виросло прекрасне покоління молодих гравців. Щодо жеребкування можу тільки погодитися з іншими, оскільки робити прогнози у футболі - справа невдячна. З тих пір, як я посів посаду головного тренера, ми підходимо до матчів по-іншому. Моє завдання - вивести хлопців на новий рівень, від чого виграємо не тільки ми, а й клуби. Торік команда непогано зіграла на чемпіонаті світу серед юнаків, і цього літа хочемо досягти більшого. У Португалії на ЄВРО-2004™ Нідерланди дійшли до півфіналу. Настав час повторити успіх".