31 января 2006 00:27

Игроки юношеской сборной Украины о своих перспективах


Усі вони гравці юнацької збірної України до 18 років...

Усі вони мріють грати в основних складах своїх іменитих клубів.

„Динамо” Київ, „Спартак” Москва, Дніпро. Географія команд юних футболістів вже зараз вражає. І в залежності від клубної приналежності відрізняються і їхнє бачення своїх перспектив.

Роман Загладько, воротар „Динамо” і збірної України U-18:
"Нападающему намного легче заиграть, чем вратарю. Ему дают больше шансов. Вратарю дается всего один шанс, если им не воспользуешься, можешь застрять…"

Микола Морозюк півзахисник „Динамо” і збірної України U-18:
"В первой команде много легионеров. Не доверяют молодым. Надо ждать, пока повзрослеешь… В Украине очень тяжело. Делают ставки на возраст…"

Єгор Лугачов, півзахисник московського „Спартака” і збірної України U-18:
"В Москве на молодых делают ставки. Большие. Всегда подбадривают. Держат в игре… В Спартаке сейчас самый молодой дубль. И мы играем неплохо. На 6 месте закончили сезон".

Тренер збірної, Ігор Жабченко цим гравцям точно довіряє. На них він робить ставку на Меморіалі Гранаткіна – турнірі, який стане головним етапом підготовки до кваліфікаційного турніру Чемпіонату Європи. Жалкувати за наданим кредитом довіри у тренера підстав немає. 3:2 – так у першому турі змагання переможена фінська команда. З рахунком, доволі незвичайним для українських команд, але притаманним для команди Жабченка.

Ігор Жабченко, головний тренер збірної України U-18:
"На всех надо настраиваться. Спокойно выходить и не подстраиваться под соперника. А показывать свой футбол. Мы играем в три защитника. У нас все поставлено на атаку. Лучше атаковать чем защищаться!"

Забивали Фінляндії і спартаківець Єгор Лугачов. І гравець „Дніпра”, Максим Пашаєв. Звичайно він грає рАзом зі своїм братом-близнюком, Павлом. Але на жаль, зараз родинна зв’язка ще не спрацювалась. Павло травмований, і Максиму доводиться самотужки захищати честь сім’ї . І він робить це не лише у збірній, але і в „Дніпрі”, повертати який у правильне русло тепер буде Олег Протасов.

Максим Пашаєв, півзахисник „Дніпра” і збірної України U-18:
"Думаю, это хороший тренер. И он будет делать ставку на молодых. Все зависит только от нас!"