23 января 2006 20:49

Сборная Украины U-16: в Турцию с 20 футболистами


Сьогодні юнацька збірна команда України U-16 (1990 р.н.) вирушила до турецького Ізміру, де в рамках навчально-тренувального збору візьме участь у турнірі Aegean Cup 2006, що триватиме з 27 січня по 4 лютого. Перед тренерським штабом Юрія Калитвинцева стоїть завдання протягом кількох місяців визначитися з футболістами, які складуть основу конкурентоспроможної команди для виступу у кваліфікаційному раунді VІ чемпіонату Європи серед 17-річних.

Збірну сформовано у серпні минулого року за результами перегляду тренерським штабом фінальних матчів чемпіонату ДЮФЛУ та дебютного турніру ФФУ „Кубок надій”. За три дні змагань кубку тренерський штаб переглянув близько 260 юних футболістів.Нинішні змагання у Туреччині передбачають селекцію та відбір гравців до команди. Українці вирушили на збори майже на тиждень раніше. «Ми плануємо провести тестування гравців та навчально-тренувальний збір напередодні матчів турніру, - сказав прес-службі ФФУ Юрій Калитвинцев. - Цей виїзд є для нас одним із визначальних щодо кадрового забезпечення. Минулий рік видався для нас досить напруженим та продуктивним – команда взяла участь у турнірі в Паланзі, провела два селекційних збори та зустріч зі збірною Нідерландів. Таким чином, маємо достатньо інформації про кандидатів, однак зараз ще важко говорити про сформований кістяк команди. Глобальних завдань на ці змагання перед командою не ставитимемо – ціль формуватимемо безпосередньо перед кожним матчем”.

В одній групі з нами опинилися збірні Чехії, Шотландії та Румунії, остання заявилася у турнірі замість збірної Греції. Вісім команд розбито на дві групи. Українці проведуть зустрічі 28 (проти Румунії), 29 (Шотландії) та 31 (Чехії) січня. Згідно з регламентом змагань по дві кращі команди зустрінуться у плей-офф, переможці цих пар сперечатимуться у фіналі, інші дві команди боротимуться за „бронзу”.

До Туреччини вирушило 20 футболістів:

Воротарі: Базилевич В’ячеслав („Шахтар” Донецьк), Пацюк Богдан (РВУФК Київ).

Захисники: Ісмайлов Едуард, Бєлий Максим (обидва - „Шахтар” Донецьк), Якубовський Сергій („Дніпро” Дніпропетровськ), Кушніров Дмитро (РВУФК Київ), Погребняк Дмитро, Петров Кирило (обидва - „Динамо” Київ).

Півзахисники: Карабаєв Дмитро („Динамо” Київ), Карноза Артур, Шахов Євген (обидва - „Дніпро” Дніпропетровськ), Онишко Богдан („Карпати” Львів), Мудрак Анатолій („Монтажник” Дніпропетровськ), Чаус Костянтин (РВУФК Київ), Максименко Максим („Шахтар” Донецьк), Чальцев Євген (УФК Луганськ), Чоба Василь (УФК Львів).

Нападаючі: Мельник Владислав („Відрадний” Київ), Шевчук Сергій, Коркішко Дмитро (обидва - „Динамо” Київ).