20 декабря 2005 23:05

Блохин приписал Суркису ответственность за выступление сборной на ЧМ-2006


Свій останній звіт перед футбольними фахівцями, які два роки назад призначили його тренером національної збірної України з футболу Олег Блохін тримав у вівторок на Виконкомі ФФУ. У своєму 10-хвилиному виступі Блохін перерахував всі досягнення збірної під його керівництвом і нагадав як його команда грала.

У разі ж якщо він все-таки вирішить запросити когось з гравців з "молодіжки" в національну команду, то зробить це після їх виступу на ЧЄ-2006 року.

Що стосується плану підготовки національної збірної до ЧС-2006 року, то не виключено, що синьо-жовті з 28 лютого по 1 березня гратимуть на турнірі на Мальті. Якщо ж збірна не поїде на цей турнір, то є можливість зіграти першого березня товариську гру з командою Кот-д`Івуару в Парижі чи збірною США в Німеччині.

Спостерігатиме тренерський штаб збірної і за суперниками по групі. За товариською грою 1 березня команди Саудівської Аравії дивитиметься Кузнєцов, за матчами Тунісу на Кубку Африки у ролі розвідника виступить Веремеєв, який у травні проглядатиме і контрольні зустрічі Іспанії.

Висловив своє прохання Блохін і стосовно календаря українського чемпіонату. Так він попрохав членів Виконкому, щоб вони розглянули можливість завершення чемпіонату не 14-го травня, а 10-го, а фінал Кубка України провести другого травня. Це пов`язано з тим, що вже 16-го травня він планує розпочати збір національної команди.

18-го травня національна збірна команда відправиться на збір до Хорватії. Після Хорватії запланований ще один двотижневий збір у Франції, Австрії чи Швейцарії, де заплановані три товариські матчі. Відразу після цього збору національна команда планує вирушити до Німеччини, до міста Потсдам, де й буде розташовуватися національна збірна.

Наостанок Блохін підкреслив, що вся відповідальність за виступ збірної України на ЧС-2006 на головному тренеру, а потім зробив паузу й додав, що також за виступ відповідає ФФУ і її президент. Ці слова Блохіна привернули увагу Суркіса, який обернувшись до тренера здивовано додав: "Якщо перемагає команда, то вся слава тренеру, а якщо програє, то винуватий президент?".

В інтонаціях Суркіса жарту не було.

Блохін відразу ж поправився і сказав: "якщо перемагає команда, то вся слава футболістам, а якщо програє, то відповідальні тренер та ФФУ."

Трохи пізніше Блохін зрозумів, що він таки погарячився, приписавши відповідальність і Суркісу за виступ збірної і просидів практично весь Виконком ФФУ навіть коли засідання залишили його помічники Баль та Кузнєцов.