18 декабря 2005 14:40

Юрий ДЯЧУК-СТАВИЦКИЙ: "Будем следить за трансферной политикой "Динамо"


На позачерговому засіданні Бюро ПФЛ визначили півфінальні пари Кубка України. Для львівських “Карпат” жереб виявився суворим – “зелено-білі” боротимуться за путівку у фінал кубкових змагань із віце-чемпіоном України київським “Динамо”.

Іншу пару учасників півфіналу склали запорізький “Металург” і маріупольський “Іллічівець”. 22 березня 2006 року “Карпати” прийматимуть у себе вдома столичних гостей, а поєдинок-відповідь проведуть 12 квітня. Відразу після жеребкування на запитання кореспондента “Газети” погодився відповісти головний тренер львівських “Карпат” Юрій Дячук-Ставицький.

– Щиро кажучи, я не хотів грати у півфіналі з найкращою командою, київським “Динамо”, – зізнався Юрій Михайлович. – Але жереб не обирають. Переконаний, що дві зустрічі з флагманом українського футболу, постійним учасником Ліги чемпіонів будуть надзвичайно корисними для молодих львівських футболістів. Вони набудуть неоціненного досвіду, а стадіон “Україна” вщент заповнять уболівальники. Для футболістів і глядачів протистояння зі столичною командою перетвориться на свято й хороше випробування. А з огляду на підсумок двобою, безумовно, краще було б зіграти з “Іллічівцем” чи “Металургом”. Але життя триває – готуватимемося до гри з “Динамо”.

– Те, що матч-відповідь відбудеться в Києві, на ваш погляд, зіграє на руку “Карпатам” чи “Динамо”?

– З київським “Динамо”, мабуть, перший поєдинок краще проводити вдома. Потрібно постаратися не пропустити та спробувати забити. В принципі, на виїзді чи вдома слід залишити наші ворота недоторканими.

– На початку цього сезону київське “Динамо” переживало певні труднощі. На ваш погляд, нині ситуація стабілізувалася?

– Дуже радий за Анатолія Дем’яненка, який, як і я донедавна, був вічно другим. Він очолив “Динамо”, створив хороший мікроклімат у команді, яка під його керівництвом перемогла практично в усіх іграх. Також радий за Івана Балана, який у “Іллічівці” теж завжди був другим. Він вивів команду на третє місце й у півфінал Кубка України, продемонстрував, що українські тренери вміють працювати. Цьогоріч чимало наставників, насамперед Олег Блохін, Олексій Михайличенко, Анатолій Дем’яненко, Іван Балан, зробили дуже багато для своїх команд та українського футболу. Вони довели, що в нашій державі немало талановитих наставників, і засвідчили відсутність потреби запрошувати іноземців.

Кризи в київському “Динамо” нині вже немає. Я бачив ігри, в яких вони легко розправлялися зі своїми суперниками. Вірю Анатолієві Дем’яненку, який неодноразово стверджував, що в його команді немає кризи. Тому керівництво клубу відмовилося від ідеї запросити іноземця та довірило цю посаду українському фахівцеві.

– Мабуть, після успішних поєдинків проти одеського “Чорноморця” та донецького “Шахтаря” “карпатівців” уже не злякаєш авторитетом суперника, й ви налаштовуватимете підопічних лише на перемогу?

– Інакше не може бути. Не має значення, з ким грати, завжди потрібно прагнути перемоги. Інша річ – тактика команди.

– Хто вам особисто найбільше імпонує у складі київського “Динамо”?

– До поєдинку залишається три з половиною місяці. В цій команді невдовзі відбудуться великі зміни. Мені здається, що “Динамо” розпрощається з деякими футболістами. Не називатиму прізвищ. Натомість клуб має намір підсилитися кількома новими виконавцями. Будемо стежити за їхньою трансферною політикою, а нині важко щось сказати щодо цього. В складі цієї команди чимало гравців, які заслуговують на увагу. Але не відомо, хто залишиться в Києві, а хто піде.

Розмовляв Гліб Ваколюк