10 декабря 2005 01:25

Комментарии Блохина, Сабо и Суркиса после жеребьевки ЧМ-2006


На каналі ICTV в спеціальній програмі присвяченій жеребкуванню ЧС-2006 в прямому ефірі дали свої коментарі цій події, головний тренер збірної України Олег Блохін та президент ФФУ Григорій Суркіс.

Йожеф Сабо: Це найкращий варіант, що першу гру граємо з Іспанією тому, що ми до цієї зустрічі будемо готуватися місяці два. Ми підійдемо до гри в оптимальному складі. Як зіграємо ми з Іспанією, тяжко сказати, але я ставлю в цій грі на Україну.

Олег Блохін: Ми очікували будь-якого жеребкування, а погане воно чи хороше, це вже потрібно буде дивитися на чемпіонаті світу. Можливо нам в жеребкуванні трохи пощастило.

В принципі, для нас збірна Іспанії більш знайома і нам по зубам. Туніс та Саудівська Аравія можемо сказати, що не з когорти найсильніших…

Я можу сказати, зараз зустрів Клінсмана і він мені з гумором сказав, що він зараз боявся, що збірна України попаде з Німеччиною в одну групу. Я можу сказати по жеребкуванню, що нас боялися тут. Сказати, що збірну Іспанію ми знаємо – це точно. Туніс – це неоднаразовий чемпіон Африки. А Саудівська Аравія одна з найсильніших у себе. Тому будемо збирати зараз інформацію. Одне погано, що першу гру граємо з іспанцями.

Можливо це добре, тому що в наступних іграх зможемо добрати свої очки?

Я не знаю, потрібно подивитися. Гра буде на нервах і ризикувати ніхто не буде. Будемо готуватися. Команда Іспанії дуже гарний суперник.

Ви кажете, що збірна Німеччини боялася Україну. Але й ми, здається, не дуже хотіли потрапити на німців, як і на чемпіонів світу…

Як я вже говорив, то з організаторами ЧС я б не хотів грати. А збірна Бразилії, чи збірна Аргентини, то як для мене можна було грати. Але той розклад в групах в які потрапили Бразилія та Аргентина, я думаю, це дуже тяжкі групи.

Світлана Лобановська назвала вас фартовим тренером, ви згодні з нею?

Я не знаю, що таке фартовий тренер. Потрібно просто працювати гарно.

Вас два рази показали під час трансляції жеребкування. Перший раз, коли витягували Голландію і ви так радісно посміхнулися. Потім, коли з Тунісом і ви також радісно посміхнулися. Можна пояснити ваші посмішки?

Я посміхався і до цього. Тому тяжко сказати чого я посміхався, коли витягували Голландію та Туніс.

Григорій Суркіс: Я не скажу нічого нового. Я думаю, що ви всі знаєте, що Туніс учасник чотирьох чемпіонатів світу. Те ж саме стосується і збірної Саудівської Аравії. У 2004 році Туніс завоював Кубок свого континенту. Те ж саме стосується і Саудівської Аравії. Я думаю, що в нас не найгірший жереб. Але давайте сьогодні не будемо плескати в ладоні та аплодувати, а готуватися до тяжких баталій на стадіонах Берліна, Гамбурга та Лейпціга.

Символічно, що перешу гру ми проведемо саме в Лейпцігу, де сьогодні пройшло жеребкування. Я думаю, що ми повинні звикнути, що ми повинні перемагати в кожній грі. Взагалі я думаю, що повинні розуміти, що якщо ми хочемо виграти, то ми це зробимо.

Ви вже Олегу Блохіну поставили завдання на ЧС-2006?

Я думаю, що Олег Володимирович поставив завдання відразу після закінчення відбірного турніру, і це завдання – потрапити до півфіналу турніру. Я думаю, що ми всі очікуємо, що Олег Блохін і його команда здолають і цю планку. Спочатку пройдуть груповий турнір, а потім феєрично будуть виступати на полях Німеччини.