1 декабря 2005 11:56

Сборная Украины U-19 в элитраунде сыграет с чехами, швейцарцами и датчанами


Слідом за жеребкуванням юнацької команди U-17 про своїх суперників довідалися й збірна U-19. Таким чином, команда Анатолія Бузніка навесні наступного року зустрінеться із представниками Чехії, Швейцарії та Данії. Уже досягнуто домовленості, що матчі пройдуть 24, 26 та 28 травня в Україні.

Суперники – знайомі
З усіма цими командами наші юнаки вже зустрічалася. Цього року українці здобули мінімальну перемогу (1:0) над чеськими футболістами та програли швейцарцям - 0:1. Маємо досвід зустрічей й зі збірною Данії - в елітному раунді чемпіонату Європи 2004 року команда під керівництвом Віктора Кащея здобула перемогу з рахунком 2:0.

"Усі групи рівні"
За словами Анатолія Бузніка, команди цього віку приблизно рівні за класом і важко віддати перевагу комусь із суперників. "Нам знайомі збірні, з якими потрапили до однієї групи. Мені складно давати якісь прогнози, адже попереду велика робота, пов'язана з підготовкою до цих двобоїв. Усе залежить тільки від нас. Не виключено, що матчі в нашій групі пройдуть й за межами столиці", - зазначив прес-службі ФФУ Анатолій Бузнік.

Новий формат
За місце у фінальній стадії турніру в Польщі сперечатимуться 28 команд. Збірні Іспанії, Англії й Чехії розпочнуть свій шлях з елітного раунду, де до них приєднаються 12 переможців кваліфікаційних груп і стільки ж команд, що посіли другі місця. У жеребкуванні візьме участь збірна Угорщини - краща серед „третіх” команд. З цього сезону УЄФА вирішив впровадити процедуру жеребкування елітного раунду для юнацьких турнірів до 17-ти і 19-ти років за новою системою коефіцієнтів, що враховує лише результати відбірного раунду. 28 команд розділено на сім квартетів. До кожної групи увійшло по одній команді з кошиків А, В, С і D. Було зроблено все можливе, аби уникнути „побачення” команд, які вже зустрічалися у відбірному етапі.

Фінальна стадія
Матчі елітного раунду відбудуться навесні, а сім переможців груп візьмуть участь у фінальній стадії турніру, що пройде з 18 по 29 липня 2006 року в Польщі. Господарі автоматично одержали путівку до фінального етапу.