9 ноября 2005 10:42

Павленко гарантировал Суркису, что НСК "Олимпийский" будет готов принять финал ЕВРО-2012


Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту надало гарантію оргкомітету Євро-2012 щодо можливості використання НСК "Олімпійський" для проведення фіналу Чемпіонату.

Таку заяву Мінсім’ямолодьспорт зробив у зв’язку з входженням України до трійки претендентів на проведення фінальної частини Євро-2012. Водночас, це позиція Міністерства, у дискусії, що триває навколо будівництва на площі перед НСК "Олімпійський".

Міністерство вважає, що нинішній проект будівництва та стан, у якому перебуває забудова площі перед НСК, перешкоджає повноцінному використанню НСК "Олімпійський" для проведення масових заходів. Зокрема, за оцінками фахівців, архітектурно-планувальні норми розробки проекту наземної частини будівництва порушують норми та вимоги з надзвичайних ситуацій щодо безпечної евакуації та пожежної безпеки при проведенні масових заходів із великою кількістю людей.

Міністр Юрій Павленко неодноразово звертався до голови Київської міської державної адміністрації Олександра Омельченка з проханням призупинити забудову до узгодження проектної документації.

У червні 2005 року відповідні листи були направлені на ім’я Прем’єр-міністра України, до Комітету Верховної Ради з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму, а також до Генеральної прокуратури. У листах містилось прохання Міністерства втрутитись у небезпечну ситуацію, яка може лишити Україну не тільки участі у тендері на проведення "ЄВРО-2012", а й взагалі звести нанівець можливість проведення спортивних заходів найвищого рівню.

Прийняття Міністерством самостійного рішення щодо зазначеного будівництва є протизаконним, адже дозвіл на будівництво був виданий у 2002 році Київською міською державною адміністрацією з погодженням усієї відповідної документації за згаданим проектом, повідомляє прес-служба Мінсім’ямолодьспорту.

Зараз у Міністерстві у справах сім’ї, молоді та спорту створена спеціальна робоча група, до якої залучені представники усіх відповідних інстанцій. Її очолює Міністр Юрій ПАВЛЕНКО. У найкоротший термін робоча група має подати на розгляд проект рішення із зазначеного питання.

Коментуючи ситуацію навколо головної спортивної арени країни Міністр Юрій ПАВЛЕНКО наголосив: "Наше головне завдання - забезпечити, щоб на оновленому НСК "Олімпійський" відбувся фінальний матч Чемпіонату Євро-2012".