7 ноября 2005 11:44

Михайличенко объявил состав на матч плей-офф с бельгийцами


У неділю молодіжна команда України почала навчально-тренувальний збір у рамках підготовки до матчів плей-офф чемпіонату Європи проти збірної Бельгії. Старший тренер збірної Олексій Михайличенко запросив до табору команди 21 футболіста, які зібралися на олімпійській базі у Кончі Заспі.

Нагадаємо, що перший матч плей-офф молодіжної європершості за участю „жовто-синіх” відбудеться 12 листопада в Маріуполі. Початок українсько-бельгійського протистояння – о 18.00.

На бельгійців – без новачків
Команда вирушить 9 листопада до Маріуполя, де мешкатиме у готелі „Спартак”. Тренерський штаб розраховує на вже перевірених футболістів, тому вирішив не залучати до збірної новачків. Відновився після травми динамівець Олександр Романчук, після дискваліфікації повернувся Олександр Алієв.

Воротарі: Андрій ПЯТОВ ("Ворскла" Полтава), Богдан ШУСТ („Карпати” Львів).

Захисники: Андрій БАШЛАЙ, Олександр РОМАНЧУК (обидва - „Динамо” Київ), Микола ІЩЕНКО ("Карпати" Львів), Дмитро ЧИГРИНСЬКИЙ, Дмитро НЕВМИВАКА (обидва - "Металург" Запоріжжя), Євген ЧЕБЕРЯЧКО, Олександр ЯЦЕНКО (обидва - ФК "Харків"), Григорій ЯРМАШ ("Ворскла" Полтава).

Півзахисники: Олександр СИТНИК, Дмитро ВОРОБЕЙ, Олександр АЛІЄВ (усі - "Динамо" Київ), Адріан ПУКАНИЧ ("Іллічівець" Маріуполь), Іван КРИВОШЕЄНКО ("Іллічівець" Маріуполь), Олександр МАКСИМОВ, Андрій ОБЕРЕМКО (обидва - ФК "Харків").

Нападаючі: Сергій ПІВНЕНКО ("Іллічівець" Маріуполь), Артем МІЛЕВСЬКИЙ ("Динамо" Київ), Максим ФЕЩУК ("Карпати" Львів), Руслан ФОМІН („Шахтар” Донецьк).

Аншлаг як додатковий фактор
Як повідомлялося раніше, тренерський штаб на чолі з Олексієм Михайличенком наполягав на тому, аби зустріч відбулася за межами столиці. Серед претендентів розглядалися Сімферополь та Маріуполь. У підсумку, зваживши всі „за” та „проти”, вибір зробили на користь Донеччини. У Маріуполі є всі умови для проведення матчу такого калібру, підготовки команд, та й газон, на який вийдуть команди, високої якості. Тож під час першої дуелі плей-офф місто, як, власне, і стадіон „Іллічівець”, дебютуватиме на рівні національних збірних. З огляду на досвід проведення попередніх матчів „поза Києвом”, є всі підстави очікувати на аншлаг на 12-тисячній тамтешній арені.

Матч-відповідь відбудеться у Локерені
Другий, виїзний поєдинок, по завершенні якого й вирішуватиметься доля путівки до фіналу, очікує на нашу команду 16 листопада. Гра пройде у бельгійському місті Локерен, на стадіоні „Дакнам”, який вміщує 12 000 глядачів. Матч розпочнеться о 21:30 за київським часом.

У Маріуполі – грек, в Локерені - румун
На поле маріупольського стадіону „Іллічівець” команди виведе грецька бригада арбітрів на чолі з Атанасіосом Бріакосом. Допомагатимуть йому співвітчизники Константінос Далас та Константінос Галанос.