26 октября 2005 11:29

В повестку дня заседания исполкома УЕФА на Мальте входит вопрос ЕВРО-2012


Головним питанням, що буде обговорюватися на наступному засіданні Виконавчого Комітету УЄФА на Мальті 7-8 листопада, буде визначення трьох кандидатів на проведення ЄВРО 2012.

Визначення кандидатів
Вищий виконавчий орган УЄФА визначить кандидатів, які продовжать боротьбу за право прийняти фінальну частину ЄВРО 2012. Хорватія та Угорщина (спільна заявка), Греція, Італія, Польща та Україна (спільна заявка) та Туреччина – кандидати на право прийняти у себе фінал турніру, що відбудеться через сім років. В грудні 2006 року буде визначена країна (або країни), що стане хазяїном фінальної частини ЄВРО 2012.

Модель Кубку Меридіан
Виконавчий Комітет також обговорить нову модель Кубку Меридіан КАФУЄФА сезону 2007, який за Проектом Меридіан забезпечує футбольну співпрацю між Європою та Африкою. УЄФА вирішило освіжити Проект Меридіан, фокусуючись в основному на технічній підготовці молодих футбольних тренерів та арбітрів, а також на адміністративних та маркетингових питаннях серед футбольних адміністраторів.

Новий формат
Кубок Меридіан надалі буде проходити за новим форматом: частина змагань буде включати проведення двох матчів між дома континентальними командами Ю-17, а освітня частина – сумісні тренування та зустрічі тренерів з Європи та Африки.

Місця в Кубку Інтертото
Також буде обговорено питання розподілу вакантних місць в Кубку Інтертото. На своєму останньому засіданні, що відбулося у вересні в Римі, Виконавчий Комітет прийняв рішення проводити турнір за новим форматом, згідно з яким змагання відбуваються в три раунди замість п’яти. Одинадцять переможців третього раунду Кубку Інтертото проходять до другого кваліфікаційного раунду Кубку УЄФА. В принципі 49 асоціацій, що приймають участь, мають по одному місцю.

Одинадцять команд, що пройшли в Кубок УЄФА
Коли було оголошено про зміну формату, директор відділу зв’язків з громадськістю Уільям Гайллард сказав: „В Кубок УЄФА виходять одинадцять команд, замість трьох (як це було раніше). Ми будемо намагатися, щоб кожна асоціація член УЄФА була представлена однією командою. Якщо це неможливо через відсутність вакансій, або команда від однієї з асоціацій не приймає участь в турнірі, ми розробимо спеціальні критерії для визначення клубів з інших асоціацій для участі в змаганні.”

Система рейтингу
Також в порядку денному буде питання системи рейтингу на Чемпіонат Європи УЄФА серед 21-річних, а також обговорення формату змагання Чемпіонату Європи УЄФА серед жінок сезону 2007/09.