20 октября 2005 14:56

Сборная U-16. Результативная ничья с Нидерландами


Учора на донецькому „Металурзі” українські юніори приймали голландських однолітків. І, слід сказати, цей спаринг став у нагоді обом командам. Наставники збірних - Юрій Калитвинцев і Рууд Кайзер - мали можливість перевірити найближчий резерв. Наша команда цим товариським матчем завершила донецький збір.

Стартова перевага гостей
Перша половина матчу проходила за повної переваги «помаранчевих». Гості активно атакували, змушуючи помилятися українських захисників. Рахунок відкрив форвард Гіоргіо Вималом, який потужним ударом вразив дальній кут воріт Євгена Букші. А згодом перевагу гостей подвоїв Лерой Фер, що втік від захисників із центра поля. Без переваги
По перерві підопічні Калитвинцева спробували перехопити ініціативу, однак небезпечні моменти, як і раніше, виникали у штрафному майданчику господарів. Найактивнішим серед «синьо-жовтих» був динамівець Дмитро Коркишко, однак його зусиль було недостатньо, аби створити серйозну загрозу воротам збірної Нідерландів.

Інтрига останніх хвилин
І все-таки корективи, внесені головним тренером українців шляхом замін, дозволили врятувати цей двобій. За три хвилини до закінчення гри «гірник» Едуард Ізмайлов довів до логічного завершення починання Владислава Мельника. Посміхнулася Фортуна нам і на останній хвилині, коли нагодою встановити рівновагу з пенальті скористався гравець «Дніпра» Євген Шахов.

Інформації для роздумів
«Наша команда перебуває на початку шляху – сказав після гри Юрий Калитвинцев. Говорити про якийсь тактичний задум на цей матч особливо не доводиться, я ще не повністю знаю можливості своїх підопічних. Сьогодні у нас багато чого не виходило в першому таймі, але на це є як об'єктивні, так і суб'єктивні причини. Але, попри все, гравці виявили характер і наприкінці матчу зрівняли рахунок. Ще один важливий фактор: хлопці відчули, що з усіма суперниками можна грати на рівні. Це був інформативний для нас матч. Загалом збір було організовано на найвищому рівні. Керівники донецького «Металурга» створили для цього чудові умови.»

Україна – Нідерланди 2:2 (0:2)
м.Донецьк, стадіон „Металург”, 1 500 глядачів, +13.
Україна: 1.Букша (к), 8.Петров, 3.Ісмайлов, 6.Чаус, 5.Підвірний (14.Шахов,41), 2.Бурлін (4.Ольховіч,56), 16.Максименко (18.Кушніров,41), 17.Чальцев (21.Онішко,41), 9.Карабаєв (19.Дерев’янко,30), 10.Карноза, 7.Коркішко (20.Мельник,50).
Запасні: 23.Маринін.
Голи: 0:1 Гіоргіміо (16), 0:2 Лерой (27), 1:2 Ісмайлов (78), 2:2 Шахов (80+1 з пенальті).