16 августа 2005 14:35

Авраам ГРАНТ: "Лобановский был великим человеком и тренером"


vАвраам Грант (гол. тренер збірної Ізраїлю):

- Я радий, що ми беремо участь у цих змаганнях, оскільки я сам особисто був знайомий з Валерієм Лобановським. Він був великою людиною і великим тренером. Я 5 разів будь у нього на “підвищенні професійної кваліфікації”, коли він ділився досвідом… Його система тренувань є сучасною, вона мені дуже подобається, тож я використовую її елементи навіть у своїй нинішній роботі.

У захисті Ви грали добре, а ось у нападі (складалося враження) не дуже?…

Не потрібно забувати, що ми грали проти дуже сильного опонента, та ще й на його полі. Тому я застосовував різноманітні експерименти, зокрема, давав вказівки щодо розіграшу м’яча в середині поля.

Чи готувались Ви до пробиття післяматчевих пенальті?

Ми не тренували цей елемент. Втім, я вибрав, на мій погляд, найкращих гравців для цієї “місії”, і мені сподобалося, як вони її виконали.

Олег Блохін перед Вами сказав, що для них не було надважливою метою виграти цей турнір. З яким завданням приїхали Ви?

Я завжди налаштовую свою команду на перемогу, адже це - обов'язкова складова спортивного життя. Нині у нас триває серія непоганих результатів, як у товариських, так і у відбірних матчах. Наприклад, у кваліфікації ми не програли жодного поєдинку. Звичайно, важко було грати проти українців, адже вони були фаворитами. Нашою ж метою було показати себе, показати те, що ми не поступаємося їм у різноманітних параметрах і, звичайно, хотіли перемогти.

Як Вам турнір? Чи хотіли б Ви приїхати сюди наступного року, якщо збережеться регламент його проведення?

Я досить часто бував у Києві, разів 10, і я завжди відчуваю велике задоволення, коли потрапляю у це місто. Відтак буду тільки радий знову приїхати сюди...