16 августа 2005 14:32

Олег БЛОХИН: "А кто сказал, что мы должны выиграть этот турнир?!"


- А хто взагалі казав про те, що ми повинні виграти цей турнір? Так, таке завдання стояло перед нами, але ж я ще перед змаганнями сказав: наявним складом досягти поставленої мети дуже важко. Вважаю, що, зважаючи на той склад, який вийшов на поле, і його стан, ми зіграли доволі успішно. Перші 20 хвилин в команді гравці “звикали” один до одного, пристосовувалися, оскільки у такому складі ми фактично ніколи не грали. Особливо це стосується середини поля та атаки. Я задоволений тим, що деякі викликані гравці підтвердили те, що я недарма їх викликаю. Водночас деякі повинні відновити ту форму, яку вони мали раніше. Втім, для цього і існують товариські поєдинки, тож ми маємо нагоду якісно підготуватися до відбірної гри з грузинами. Звичайно, ми хотіли вшанувати пам’ять Валерія Лобановського перемогою на цьому турнірі, але що ж поробиш?

- Чи вплине сьогоднішній програш на той склад, який гратиме у середу за третє місце?

- А який склад мені ставити, якщо у мене знову залишилося 12 чоловік. Свідерський отримав травму, причому тієї ж ноги, яка у нього була ушкоджена. Федоров теж має проблеми зі здоров’ям, оскільки після ігрової перерви надто сильно виклався у грі розіграшу Кубка України “Кристал” (Херсон) – “Динамо” (Київ). Для повернення на поле йому потрібно 10 днів. Додайте до них ще й Рикуна… Невідомо, чи зіграє Шевченко. Мені що, ставити чотирьох нападників?

- Чи сподобалася Вам гра Владислава Ващука?

- Я не буду переходити на персоналії, оскільки так ми доспілкуємося до абсурду. Я завжди характеризую команду в цілому. У мене своя оцінка діяльності: комусь подобається гра Ващука, комусь ні. Я ж подивлюся на неї зі свого боку і визначусь щодо неї.

- Ви поспілкувалися із Шевченком щодо його фізичного стану?

- Він мені відпочити не дав, вирішив порадувати своєю присутністю… (сміється). Він у нормальному стані, напередодні зіграв у розіграші Кубка Берлусконі. Не знаю, чи зіграє Андрій у середу… Просто я не хочу ризикувати: чомусь завжди Шевченко отримує ушкодження у товариських матчах… У мене погане передчуття.