16 марта 2020 19:07

В английских школах введут уроки по азартным играм

Уроки з азартних ігор стануть обов'язковим елементом програми Міністерства освіти Великобританії з початку наступного навчального року, повідомляє «Рейтинг Букмекерів».


З вересня 2020 року англійські школи будуть зобов'язані розповідати дітям про наслідки від азартних ігор, приміром, про ризик залежності і можливість влізти в борги в результаті цієї діяльності.

Хоча принципи за новою навчальною програмою були вперше опубліковані ще торік у червні, і Міністерство освіти рекомендувало школам прийняти їх з вересня 2019 року, тільки в 2020 році вони стануть обов'язковими.

Щоб підтримати ініціативу, Асоціація з особистих, соціальних, медичних і економічних питань (PSHE), яка надає поради і ресурси для вчителів, розробила план уроків. Останні з них, опубліковані в кінці лютого і розроблені у співпраці з благочинною організацією GambleAware, покликані допомогти неповнолітнім краще зрозуміти такі поняття, як ризик і ймовірність, а також усвідомлювати вплив реклами.

Державний міністр зі шкільних стандартів Нік Гібб пояснив, що Міністерство освіти прагне допомогти школам забезпечити молодих людей знаннями для підготовки до дорослого життя, включаючи ризики, пов'язані зі шкідливими звичками та залежністю.

«У багатьох школах завдяки Асоціації PSHE вже розповідається про небезпечні явища, які з’являються внаслідок азартних ігор, в тому числі про психологічний і фінансовий вплив. Однак я хочу переконатися, що кожна дитина розуміє ризики, тому ми з вересня запроваджуємо нову освіту, включаючи такі питання, як залежність і борги, які виникають внаслідок цього», - заявив Нік Гібб.