18 мая 2005 03:22

Виктор Ющенко распорядился разработать план неотложных мер для участия в первом этапе тендера за право проведения ЧЕ-2012


Президент України Віктор Ющенко розпорядився розробити й затвердити план невідкладних заходів у рамках підготовки до участі України в першому етапі тендера на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні й Польщі. Текст указу, підписаного 16 травня, опубліковано на офіційному сайті президента. Розробити план доручено Кабінету Міністрів спільно з Оргкомітетом з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських й Паралімпійських іграх, Всесвітніх іграх глухих, Всесвітніх універсіадах, а також Федерацією футболу України.

У разі включення України й Польщі до групи учасників другого етапу тендера Кабміну доручено розробити заходи щодо підготовки України до участі в цьому етапі. Цим же указом скасовано указ про деякі заходи щодо підготовки проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

У квітні Міністр у справах молоді та спорту Юрій Павленко заявив, що вважає головним завданням України й Польщі на першому етапі боротьби за право проведення чемпіонату Європи з футболу у 2012 році входження в трійку претендентів. На думку виконавчого директора з організації й проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року Івана Федоренка, основними суперниками України є Італія, а також Хорватія й Угорщина, які також подали спільну заявку на проведення футбольного єврофоруму. Українська сторона сподівається випередити їх за балами за рахунок своєчасної підготовки й реконструкції спортивних об'єктів й інфраструктури. Вкластися у відведений термін дирекція розраховує у тому числі й завдяки підтримці з боку держави.