13 мая 2005 17:02

13 мая - день памяти Валерия Лобановского


Три роки тому перестало битися серце великого українського футбольного фахівця Валерія Лобановського. Яскравий і неординарний футболіст, а з часом блискучий стратег і тактик футбольних боїв пішов з життя, як і личить справжньому полководцеві, - на бойовищі.

Валерій Васильович подарував уболівальникам чимало гучних перемог, під його керівництвом київське "Динамо" стало справжнім лідером радянського футболу й здобуло визнання в Європі.Сьогодні, 13 травня, на могилі Валерія Васильовича на Байковому цвинтарі людно. Данину пам'яті віддали члени родини Лобановського - вдова Аделаїда Панктратіївна, дочка Світлана Валеріївна, інші родичі.

Рідні, друзі, учні, соратники, керівництво ФФУ та ПФЛ України, нинішні футболісти "Динамо", вболівальники безперервним потоком йшли до могили Тренера. За бронзовою скульптурною композицією Валерія Лобановського споруджено колонаду з написом "Ми живі доти, поки нас пам'ятають". Опівдні всі зібралися біля пам'ятника Валерію Лобановському на стадіоні "Динамо", що носить його ім'я. Присутні вшанували пам'ять видатного тренера хвилиною мовчання. Не одне десятиліття, а може, й сторіччя Валерію Васильовичу нестимуть квіти, пам'ятаючи його славні діла...