29 апреля 2005 13:24

Для проведения ЕВРО-2012 Украине надо иметь два аэропорта, четыре стадиона и 10-15 гостиниц


28 квітня відбулося засідання робочої групи за участю Віце-прем’єр-міністра України Миколи Томенка з організації роботи щодо участі України в тендері УЄФА на право проведення в Україні та Республіці Польща фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, де були присутні міністр України у справах молоді та спорту Юрій Павленко, представники Верховної Ради, Секретаріату Президента, центральних та місцевих органів влади, а також громадських організацій.

На засіданні затвердили склад робочої групи з організації роботи щодо участі в тендері, головою якої обрано Миколу Томенка. Також було розглянуто матеріали, подані для участі в конкурсному відборі регіонів України, що претендують на організацію матчів чемпіонату Європи 2012 року з футболу. За результатами обговорення визначено сім основних претендентів на організацію футбольних матчів: Київ та Київська область, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Львів та Харків. Згідно з вимогами УЄФА, країна, в якій відбувається чемпіонат Європи з футболу, повинна мати щонайменше 4 стадіони, 2 аеропорти та 10-15 готелів європейського рівня.

„Президент України та Уряд визначили стратегічно важливим завданням участь України в тендері УЄФА. Ще рік тому в України не було реальних шансів на перемогу, але тепер, після „помаранчевої” революції та успішного європейського турне Президента Віктора Ющенка ми можемо посилити свої позиції щодо участі у тендері. Всі розуміють, що для будь-якої країни проведення чемпіонату Європи з футболу – це не стільки спортивний захід, скільки важлива геополітична та економічна подія”, - сказав Микола Томенко.