14 марта 2005 19:30

Судебное заседание касательно депутатства Блохина перенесено на 17 марта


Засідання Апеляційного суду міста Києва на якому повинна була розглядатися заява регламентного комітету Верховної Ради про сумісництво депутатом Блохіним робити в законодавчому органі та на посаді головного тренера збірної України з футболу перенесено на 17-те березня. Як стало відомо "Чемпіон" на дане засідання не змогла явитися суддя, що захворіла.

У той же час за годину до даного судового засідання на офіційному сайті Федерації футболу з`явилася заява прес-служби в якій висловлювалося занепокоєння ситуацію, яка складається навколо Блохіна.

У заяві прес-служби ФФУ нагадується, "що робота на посаді наставника команди не суперечить чинному законодавству і може прирівнюватися до педагогічної діяльності, яка не заборонена для народних депутатів. До того ж Олег Блохін не є штатним працівником громадської організації і не отримує заробітної платні за роботу у національній збірній команді".

Також у даній заяві йдеться, що ситуація навколо Блохіна та його депутатства може негативно вплинути на національну збірну України перед двобоєм кваліфікаційного раунду до ЧС-2006 року з командою Данії.

"Ця ситуація непокоїть футбольну громадськість країни особливо зараз, напередодні досить відповідальної гри лідера другої групи відбірного циклу чемпіонату світу-2006 з національною збірною Данії, коли збірна команда України має усі шанси здійснити мрію мільйонів українців і потрапити до фінальної частини світової першості. Подібні закиди на адресу наставника команди можуть негативно позначитися на моральному стані як тренерського штабу, так і гравців команди. А це, в свою чергу, може неабияк зашкодити національній збірній у ключових зустрічах", - пише офіційний сайт ФФУ.