23 ноября 2019 10:19
1

Мирон МАРКЕВИЧ: "Динамо" должно выходить из группы Лиги Европы при любых раскладах"

Голова Комітету національних збірних команд УАФ Мирон Маркевич поділився своїми враженнями від виступу українських команд у єврокубках.

— Мироне Богдановичу, багато хто критикує рівень вітчизняних змагань з футболу, проте «Шахтар», «Динамо» й «Олександрія» виступають у групових раундах Ліги чемпіонів та Ліги Європи, три збірні України наприкінці року досягли відмінних результатів. Може, не все так погано?


— Певною мірою ви праві. Але все одно, хотілося б, щоб у Прем'єр-лізі рівень гри був вище. Парадокс, але у той же час картина, яку ми бачимо, говорить про те, що Україна, як і раніше, серед кращих футбольних держав Старого світу.


Зараз у всіх наших клубів є шанси пробитися до плей-офф євротурнірів. «Динамо» має виходити з групи Ліги Європи за будь-яких розкладів. Подивимося за «Шахтарем». Дві нічиї із загребським «Динамо» трохи зменшили шанси донеччан. Проте все, як і раніше, залежить від самих гірників. «Олександрія» непогано проявляє себе на тлі таких сильних суперників, як «Вольфсбург», «Гент» і «Сент-Етьєн». Згадуючи матчі команди Володимира Шарана в перших чотирьох турах, є підстави припускати, що олександрійці можуть виграти у двох матчах, що залишилися, і пробитися до плей-офф Ліги Європи. Цього я їм бажаю від щирого серця.


Але найважливіше, звичайно, це підсумок виступу головної команди країни у відбірному турнірі Євро-2020. Молодці! Синьо-жовті не тільки пробилися до фінальної частини континентальної першості, але зробили це ще й із першого місця у своїй групі. При цьому команда Андрія Шевченка показувала гідний футбол.

Динамо тебе ничего не должно