28 февраля 2005 18:28

Владимир ЛИТВИН: "Ситуация, которая сложилась вокруг "Динамо" Киев, не способствует улучшению имиджа Украины"


Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що ситуація, що склалася навколо футбольного клубу "Динамо" (Київ), не сприяє поліпшенню іміджу України. "Я думаю, що все, що відбувається - це не додає іміджу Україні, а особливо не сприяє розвитку спорту високих досягнень в Україні", - сказав В. Литвин в інтерв'ю журналістам у понеділок, коментуючи ситуацію, що відбувається навколо акцій ФК "Динамо" (Київ).

Спікер підкреслив, що він не є фахівцем, і йому складно судити й розбиратися в ситуації з акціями, однак все повинне вирішуватися відповідно до законодавства.

Як повідомлялося, 23 лютого Печерський суд Києва прийняв визначення про арешт 98,71% акцій ЗАТ ФК "Динамо" (Київ). Відповідно до рішення, суд задовольнив заяву представника компанії "Pacific International Sports Club Limited", що має намір подати позов про відновлення переважного права на придбання цих акцій.

"Pacific International Sports Club Limited" володіє іменними акціями клубу в розмірі 0,1% уставного фонду.

Віце-прем'єр Микола Томенко заявив, що влада не буде прибігати до "телефонного права" для інструктування суддів або журналістів у справі футбольного клубу "Динамо" (Київ). Як повідомляє прес-служба віце-прем'єра, М.Томенко підкреслив, що "всі резонансні справи, такі як історія з "Динамо" або деякими обленерго, будуть розглядатися винятково в правовому полі. Саме судові рішення, нарешті, закон, повинні розставити крапки над "й" у цих історіях".