18 февраля 2005 11:52

Игорь Суркис, Несмачный и Верпаковскис о матче с "Вильяреалом"


Ігор Суркіс, президент "Динамо":

Мені дуже сподобався настрій команди з якими вони вийшли на гру й билися з першої до останньої хвилини. Але поле й погодні умови сказали своє вагоме слово, я вважаю. не треба засмучуватися, команда в гарних функціональних кондиціях і ми будемо битися до останнього у Вільярреалі. Я вважаю, що у всіх трьох наших команд є шанси пробитися далі.

Були побоювання, що це перший матч, лютого і команда не вийде на необхідний функціональний рівень. На Ваш погляд, що дозволило вийти на цей рівень?

Команда витримала всі 90 хвилин, по цій погоді. Ми могли й пропустити, але могли й забити. Особливо в другому таймі я "Вільяреала" не бачив. Повна територіальна перевага "Динамо". Але треба використати ігрові моменти, може бути не вистачає ігрової практики в офіційних матчах, що прийде згодом. Тому говорити про те що "Вільярреал", що перебуває в накаті й недавно розгромив "Валенсію", "Барселону" - я не бачив сьогодні переваги, у всякому разі, "Вільярреала" у фізичних кондиціях або технічній оснащеності. С цією командой можна грати і якщо хлопці точно так же налаштуються на наступну гру – результат буде позитивний

Сьогодні вийшли на поле 11 футболістів, плюс ті, хто вийшов на заміну. На ваш погляд, є чи на лаві запасних люди, функціонально готові не гірше ніж ті, що грали в основному складі?

У нас Гавранчіч пролежав 4 дні з температурою в Іспанії на зборах, він не зміг, він вийшов для кількості, модно сказати, про всякий випадок, якщо хтось одержить травму. Що стосується посилення, те Белькевич сподіваюся видужав, Каддурі перехворів. Сподіваюся ці хлопці повинні створити достойну конкуренцію тим, хто сьогодні вийшов на поле. Тому, що не може 11 футболістів грати протягом 90 хвилин грати в такому темпі. Обов'язково повинні бути заміни для посилення командної гри. Йожеф Йожефович зробив ці заміни, але не вдалося забити. Єдине, про що я шкодую, що ми не змогли забити. Все інше мене задовольнило.

Андрій Несмачний:

Гра сьогодні була , не дивлячись на результат, досить змістовна. Чому не вдалося виграти?

Всі хлопці намагалися, але десь чогось мало-мало не вистачило. І м'яч по штрафній літав, але ледве не додавили суперника. Не забувайте, що це теж команда, яка різниця хто вийшов основний - не основний склад, там два рівнозначних склади. Але не забили. Є ще друга гра, тільки перший тайм зіграний, тому будемо сподіватися, що використаємо ті моменти, які в нас будуть.

Команда непогано грала не дивлячись на погодні умови. Це результат змістовних зборів?

Ми готувалися, при нормальній температурі, на нормальних полях. Коли приїхали сюди...ви самі бачили, яке було поле, по коліно бруду, готуєшся на одному ґрунті, граєш на іншому. Незвично для м'язів, утомлюєшся. Позначається утома. Динамо ще не починало грати так рано. Такий короткий період для підготовки, а "Вільярреал" у накаті.

В Іспанії буде легше грати?

Подивимося

Маріс Верпаковскіс:

Багато гравців було позаду. Якість поля було дуже погана, щоб творити. Оборонятися на такому полі легше, ніж творити. Важко сказати, в Іспанії можна буде сказати. Там буде легше, їм треба забивати й атакувати побільше. Ми теж повинні забивати, але нам один гол вистачить, а їм треба два. У нас є плюси. Ми граємо на виїзді, у нас гарний суперник і вони вдома добре грають.