28 января 2005 16:23

"Таврия" заявится в Кубок Интертото?


До 10 лютого УЄФА приймає від клубів заявки на участь у Кубку Інтертото. Жеребкування перших трьох турів відбудеться 11 квітня в швейцарському Ньоні. Перший раунд пройде 18-19 червня й 25-26 червня. Другий - 2-3 липня, третій - 16-17 й 23 липня, півфінали - 27 липня й 3 серпня, фінали - 9 й 23 серпня. За участь у першому, другому й третьому раунді кожна команда одержить від УЄФА по 50 тисяч швейцарських франків.

Хто з українських клубів виявить бажання подати заявку на участь у Кубку Інтертото, ще не відомо (якщо такий знайдеться, то він стартує з першого раунду). Кажуть, що не проти зіграти в цьому турнірі "Таврія", - пише газета "Спорт-арена".

Однак у цьому випадку одного бажання нових спонсорів сімферопольського клубу недостатньо. Справа в тому, що неодмінною умовою для виступу в цьому турнірі необхідно, щоб команда, що подала заявку, до 6 червня займала в національному чемпіонаті місце не нижче восьмого. Після першого кола "Таврія" з 15 очками займає 11-ий рядок у турнірній таблиці. Щоб потрапити в інтертотовський формат, кримчанам необхідно обійти "Металіст", "Іллічівець" й "Арсенал", в активі яких 20 очок, і "Кривбасс" (18).