17 января 2005 21:16

Мемориал Гранаткина. Украина в полуфинале!


Сьогодні у Москві відбувся другий тур XVII Міжнародного юнацького турніру з футболу пам’яті першого віце-президента ФІФА Валентина Гранаткіна. Підопічні Анатолія Бузніка відзначилися у кожному таймі і перемогли збірну Литви із „сухим” рахунком 2:0. Суперники українців по групі, китайці та білоруси, розійшлися миром – 1:1. Таким чином, достроково, за тур до завершення групових змагань, наша команда вийшла до півфіналу.

Заключну гру групового турніру українська команда проведе у вівторок 18 січня, о 10:00 проти білоруських однолітків.

Україна: 1.Чуваєв, 2.Назаренко, 3.Воронін, 7.Ксьонз (6.Пісоцький,54), 8.Скепський (14.Соловйов,46), 9.Іванов (4.Чепраков,63), 13.Ремезовський, 15.Цимбал, 16.Оліщук, 17.Короєв (10.Заневський,46), 18.Чичиков (11.Демиденко,57). Запасні: 23.Рибка, 5.Циколія.
Голи: 1:0 Чичиков (35), 2:0 Цимбал (66).
Попередження: 3.Іванов (32).

Турнірне становище:
1. Україна - 6
2. Білорусь - 4
3. Китай - 1
4. Литва - 0

Стартовий склад зазнав деяких змін зважаючи на те, що кілька футболістів отримали незначні ушкодження у першій грі і тренери вирішили дати їм час для відновлення. Слід відзначити, що якість синтетичного покриття в манежі „Спартак” дещо гірша за килим на „Динамо”, але це не завадило українцям знову продемонструвати досить пристойний рівень гри.

Як і позавчора, збірна України одразу заволоділа ініціативою і перевела гру на половину поля суперника. Литовці постали непогано організованою командою, яка обрала тактику гри на контратаках. Також небезпечними були стандарти у виконанні прибалтійських футболістів: українським захисникам доводилось досить сутужно, адже у суперника була відчутна перевага у зрості. Наша атака, навпаки, намагалася грати низом і швидко передавати м'яч в один-два дотики.

Першу небезпеку воротам суперника створив Павло Ксьонз, який на 5-й хвилині чудово виконав штрафний з лівого краю: він мяко закрутив м'яч у ближній від себе кут воріт, але вдало зіграв литовський воротар. Удари з далекої та середньої відстані не досягали мети. На 28-й хвилині Олександр Короєв пробивав з 7 метрів навпроти воріт, але влучив у суперника. Відчувалося, що гол назріває. Активними в цей відрізок часу були В'ячеслав Іванов на правому фланзі та наш швидкий форвард Олексій Чичиков. Саме останньому судилося відкрити рахунок у цій зустрічі: Олексій вдало встиг на добивання після підступного удару Іванова і забив перший гол.

У другому таймі малюнок гри майже не змінився: українці багато атакували, литовці сподівалися на контратаки і стандарти. Одного разу прибалтійські юнаки створили небезпечний момент: після кутового нападаючий пробив головою у ближній кут, але вдало зіграв наш кіпер. За кілька хвилин за участю Руслана Заневського було забито гол, але арбітр його не зарахував, призначивши вільний. Це не знітило наших футболістів, і на 66-й хвилині вони таки примусили литовців розпочати з центра поля: це Михайло Цимбал розважливо пробив у дальній кут після передачі Євгена Пісоцького, який щойно вийшов на заміну.

До кінця гри рахунок не змінився, наша команда володіла ініціативою і намагалася зібрано грати в обороні, не даючи супернику вільно володіти м'ячем на нашій половині поля.

Завтра, о 10:00 за київським часом, українці проведуть заключну гру групового турніру з білорусами. Слід зазначити, що збірна України вже забронювала собі місце у півфіналі турніру, але, як наголосив хлопцям головний тренер нашої команди Анатолій Бузнік, головне завдання, що стоїть перед хлопцями, – перемагати у кожній зустрічі, виробляючи психологію переможців, і зростати через випробування суперниками.

Старший тренер команди Анатолій Бузнік: - Порівняно з минулою грою на полі з’явилося відразу четверо нових футболістів, по одному - в кожній лінії. Це було зроблено з метою рівномірного розподілу навантаження, адже завтра о 10:00 на нас чекає гра з білорусами. Часу на відновлення обмаль.

У першому таймі після удару Іванова вдало на добиванні зіграв полтавчанин Олексій Чичиков. По перерві, продемонструвавши індивідуальні якості, Михайло Цимбал збільшив рахунок. В цілому гра була досить в’язкою через важке поле.

Вдалося визначити, що не всі запрошені відповідають рівню збірної та вимогам тренерського штабу. Попереду ще три гри, після чого будемо робити висновки для подальшої підготовки до Євро-2006.

Лише Іраклій Циколія та Олександр Рибка залишилися на лаві запасних, решту залучили у грі з литовцями. У Іраклія мікроушкодження, тому було вирішено його поберегти. Що стосується Рибки, то через щільний графік матчів надали голкіперові можливість відпочити.