9 октября 2019 15:42
3

Антимонопольный комитет разберется с ситуацией вокруг реализации билетов на матч Украина – Португалия

Якщо пам’ятаєте «потєрянную намі страну СССР» не з нинішніх російських серіалів, то примус до купівлі чогось непотрібного для вас не новина. Наприклад, партійної літератури в «довісок» до двотомника дефіцитного західного класика.


Схоже, таку ж тактику «примусового» маркетингу сьогодні використовують при продажу квитків на футбол.

Багато хто вболіває за футбольну збірну України і вірить у її вихід у фінальну частину Чемпіонату Європи 2020 року. Чи не найважливішим матчем у відборі буде домашня зустріч із збірною Португалії 14 жовтня. Додаткова «родзинка» - легендарний Кріштіану Роналду на чолі суперників.

Очікуваний ажіотаж навколо матчу отримав несподіване «посилення» у вигляді схеми продажу, а швидше НЕпродажу, квитків.

Організатори матчу, Українська асоціація футболу (УАФ), для «мінімізації ризику викупу квитків перекупниками» встановили наступне – «Єдиним сайтом, де можна легально придбати квитки на домашні поєдинки національної збірної України проти Литви й Португалії у кваліфікації до Євро-2020, які відбудуться 11 жовтня на ОСК Металіст та 14 жовтня на НСК Олімпійський відповідно, є сервіс ticketsbox.com. Квитки, придбані на інших ресурсах, найвірогідніше - як вважає УАФ, – є фальшивками або квитками від перекупників, які будуть анульовані за підсумками спеціальної перевірки. Кошти за такі квитки не повертаються».

А далі найцікавіше:

Цитата: «Повідомляємо, що зараз на ресурсі ticketsbox.com триває продаж квитків на матч Україна – Литва. А що стосується гри Україна – Португалія, то, як ми й обіцяли, друга партія квитків на цей поєдинок надійде в продаж на початку жовтня", – йдеться в офіційному повідомленні на сайті УАФ.

І коли ми заходимо на цей прекрасний сайт, то з’ясовується, що квитки на матч Україна-Португалія можна купити тільки… після купівлі квитків на матч Україна –Литва в Харкові!

Тобто, щоб вболівальник збірної України потрапив на матч у столиці в понеділок, йому пропонують з’їздити на матч у Харків попередньої п’ятниці. Отже, будь-кому, крім харків’ян, треба брати як мінімум один вихідний, щоб з’їздити на цю зустріч. Плюс витрати на дорогу, плюс…

Більше того, квитки взагалі неможливо купити в касах стадіону. Тобто, якщо споживач не має банківської карти і доступу до Інтернету - шансів побачити Роналду на стадіоні у нього немає.

З точки зору закону, виглядає, що вболівальникам нав’язують такі умови придбання квитків на матч Україна –Португалія, які неможливі були б за умов конкуренції. А це вже має ознаки зловживання монопольним становищем.

Київське обласне тервідділення АМКУ вирішило розібратись, чи є порушення конкурентного законодавства при продажу квитків на матч Україна-Португалія. Українській асоціації футболу та ТОВ «Медіаконсалтинг» (агент з продажу квитків) надіслані вимоги, наразі триває збір інформації.

У разі доведення факту вчинення порушення конкурентного законодавства, порушнику загрожує штраф до 10% доходу за останній звітній рік.
Более того, чтобы взять билет, документов нужно больше, чем на кредит. Ладно паспорт, но зачем им ИНН? Плюс номер мобильного, плюс место жительства... а если берешь на пару человек - данные на всех. Разве что не попросили сделать фото кредитки с двух сторон. Для кого эти данные? Бред
Не здивуюсь, якщо 10 тис народу не попаде на стадіон.

Як казав Микола Васильков:"Перекупникам потрібно ще дякую сказати за хоч якусь можливість дістати квитки".

Я з ним погоджуюсь. Так я маю квиток на матч. Завжди в перші дні купляю, але людина, яка з різних причин не може купити квиток, сьогодні икупити на матч не може.

Вихід як на мене простий. Купити квиток найдешевший на Україна Литва по 80 грн, отримати право купівлі квитків на Україна Португалія і не йти на матч Україна Литва.

На Україна Португалія купити 4 квитки, і з трьох друзів, які також хочуть на матч зібрати по 20 грн та повернути 60 грн, яка частина витраченого квитка на Україна Литва.

Іншого виходу не бачу.

Зі. Стадіон в Харкові буде точно не заповнений, хоча квитки продані. )
Да, жлобство нереальное. Я еще тогда как прочитал инфу после поступления билетов офигел с наглости.