16 декабря 2004 19:16

Получит Украина ЕВРО-2012 или нет, решится ровно через год


У Ньоні завершилося засідання Виконкому УЄФА. Дводенна зустріч європейського футбольного парламенту під головуванням президента УЄФА Ленарта Йоханссона видалася плідною і досить насиченою. Виконком провів активні дискусії з теми доморощених футболістів і вирішив підготувати пропозиції у повному обсязі на наступну зустріч, котра відбудеться 2-3 лютого у Ньоні. У квітні 2005 року ці пропозиції буде винесено на Конгрес УЄФА, що проходитиме у столиці Естонії.

Виконавчий комітет затвердив регламентуючі документи стосовно подання заявок на проведення фінальної частини Євро-2012. Усі члени- асоціації мають до 31 січня наступного року поінформувати УЄФА щодо своєї зацікавленості в проведенні турніру. Список із трьох асоціацій-претендентів буде затверджено Виконавчим комітетом у листопаді 2005 року, а переможця оприлюднять у грудні 2006 року.

Сьогодні було також ратифіковано трьома асоціаціями конвенцію УЄФА на рівні "Про-диплом": окрім Федерації футболу України дипломи найвищого рівня мають право видавати асоціації Румунії і Північної Ірландії. А Албанія та Молдова зможуть видавати „В”-диплом УЄФА.

Виконком відзначив успішність заходів у рамках святкування 50-річного ювілею Союзу. Програмою цього проекту у всіх країнах – членах УЄФА було збудовано тисячі міні-полів зі штучним покриттям.