15 ноября 2004 11:29

В Турцию с кадровыми проблемами, но с хорошим настроением


Олександр Зотов, Сергій Закарлюка та В”ячеслав Чечер минулої суботи за порушення спортивного режиму були відраховані з табору національної збірної команди України з футболу, про що повідомив учора президент національної федерації Григорій Суркіс. У п”ятницю близько 17-ї години вони самовільно залишили місце розташування національної команди на заміській базі ФК „Динамо Київ” у Конча-Заспі і пропустили відновлювальні процедури та теоретичні заняття, які проводить тренерський штаб під керівництвом Олега Блохіна. „Втікачі” повернулися до своїх партнерів по збірній лише близько другої години ночі, тому вже зранку їм було запропоновано залишити національну команду і повернутися в клуби.

Інцидент не вплинув на нормальний робочий розпорядок та настрій збірників. Учора Олег Блохін провів теоретичне заняття з футболістами. Хлопці переглядали матч свого майбутнього суперника - збірної Туреччини - проти грузинів. О 17.00 відбудеться тренування. У неділю на команду очікує насичений двома тренуваннями день, а в понеділок національна збірна команда України проведе одне тренування. Ще одне заплановано у вівторок, напередодні матчу, вже у Стамбулі на клубному стадіоні „Фенербахче”. Окрім трьох відрахованих футболістів у команді Блохіна є одна втрата. Захисник російського „Шинника” Михайло Старостяк прибув до Києва з травмою і не зможе зіграти за національну збірну у Туреччині. У загальній групі тренуються, але мають мікроушкодження Матюхін з Радченком, а також Андрій Гусін, який щойно відновився після травми.

Довикликано у збірну дніпропетровця Олександра Рикуна, який уже давно входить до тренерського списку кандидатів Олега Блохіна. Двоє легіонерів Андрій Воронін та Андрій Шевченко у зв’язку з участю у матчах національних чемпіонатів Німеччини та Італії за свої клуби „Байєр” та „Мілан” відповідно, приєднаються до партнерів по національній команді пізніше. Воронін прибув до Києва уже сьогодні, а Шевченко прибуде на гру проти Туреччини у вівторок відразу до Стамбула. Національна збірна команда України вилітає до Туреччини у вівторок о 10:30. Останнє тренування в столиці Туреччини заплановане на 20:00.